12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Maakunnassa yksi uusi koronakuolema

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 19.-21.2. kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Kolme tartunnoista liittyy JIK-alueen tartuntaketjuun, joka on osoittautunut UK-variantin aiheuttamaksi. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 595.

Osastohoidossa on kaikkiaan 15 koronaviruspotilasta, valtaosa heistä on hoidossa Ilmajoen terveyskeskuksessa. Viikonlopun aikana on tapahtunut yksi uusi koronakuolema, koronakuolemien kokonaismäärä alueella on 13.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien. Viime aikana tartuntamäärät ovat kasvaneet.

Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 57 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 29,5/100 000 asukasta).

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä todettujen tartuntojen osuus on 34 prosenttia. Viimeisen viikon aikana tartunnan saaneista 90 prosenttia on ollut edeltävästi jo karanteenissa olevia. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 prosenttia.

Nyrkin kokous 22.2.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin olevan edelleen pandemian kiihtymisvaiheessa.

Tartuntojen ilmaantuvuus on kääntynyt kasvuun, eikä suosituksia ole toistaiseksi mahdollista keventää.

Nyrkin aikaisemmin antamat suositukset ja aluehallintoviraston 20 henkilön kokoontumisrajoitus ovat voimassa 1.3. saakka.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät