14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Kuusiolinnassa rokotetaan nyt yli 80-vuotiaita ja alle 70-vuotiaita riskiryhmäläisiä

Rokotukset etenevät Kuusiolinna terveyden alueella THL:n ohjeistamassa järjestyksessä ja sitä mukaa kun eri ikäryhmille tarkoitettuja rokotteita saadaan. Rokotteita saapuu pieniä eriä viikoittain.

Yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotukset jatkuvat terveysasemilla. Heille soitamme henkilökohtaisesti ja annetaan rokotusaika sitä mukaa, kuin rokotteita (BionTech-Pfizerin) saadaan ja aikoja on annettavissa.

MAINOS

Kotihoidon asiakkaiden rokotukset järjestetään kotihoidon henkilökunnan toimesta.

Kaikissa ikääntyneiden (yli 70-vuotiaat) rokotuksissa käytetään mRNA-rokotteita, joiden suojatehosta myös ikääntyneillä on jo riittävästi tutkimuksin osoitettua näyttöä. Näitä rokotteita ovat BionTech-Pfizerin ja Modernan koronarokotteet.

Rokotukset alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille, aikoja on varattavissa

Alle 70-vuotiaille tarkoitettua Astra Zenecan rokotetta olemme saamassa pieniä eriä lähiaikoina. THL on määritellyt, missä järjestyksessä koronavirusrokotteita tarjotaan alle 70-vuotiaille riskiryhmille.

Rokotukset alle 70-vuotiaille, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti, aloitetaan.

Rokotuspisteet ovat Alavuden pääterveysasema, Kuortaneen terveysasema, Soinin terveysasema, Töysän terveysasema ja Ähtärin pääterveysasema.

Ryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata ajan koronarokotukseen hyvis.fi kautta tai soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon.

Ajanvarauspuhelinnumerot ovat avoinna arkisin kello 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa. Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä.

Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan.

Edellä mainitun ryhmän jälkeen ovat vuorossa alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Ilmoitamme verkkosivuillamme, lehdissä ja facebookissa, kun tähän ryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata rokotusajan.

Tällä hetkellä siis rokotetaan yhtä aikaa ikääntyneitä ja niitä alle 70-vuotiaita, jotka kuuluvat taustasairautensa vuoksi koronavirustaudin riskiryhmään.

Kun kaikki yli 80-vuotiaat on rokotettu, vuorossa ovat 70−80-vuotiaat. Heille lähetämme rokotuskäytännöistä kirjeen kotiin.

Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa.

Ajanvaraus rokotuksiin on mahdollista näillä näkymin maaliskuun loppupuolella rokotteiden saatavuuden mukaan. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaan kuin rokotteita saadaan lisää. Ilmoitamme lehdissä, verkkosivuilla ja facebookissa, kun aikoja voi varata.

Muuta väestöä päästään rokottamaan laajemmin vasta näiden ryhmien jälkeen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät