Nyrkki suosittelee yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan tauottamista

Pumptrack -radalla Soinissa on vipinää. Vastaava rata Tuurissa Alavudella on kerännyt kesän aikana kävijöitä laajalta alueelta, joten odotettavissa lienee, että myös Soiniin löytävät tiensä lapset ja nuoret myös oman kylän ulkopuolelta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana 26.-28.2. kymmenen uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnat liittyvät osin JIK-alueen tartuntaketjuun, mutta myös muita pääkaupunkiseudulta ja Vaasasta lähtöisin olevia tartuntaketjuja esiintyy alueella. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 624.

MAINOS

Keskussairaalassa ja alueen terveyskeskuksissa on hoidossa kaikkiaan 16 koronaviruspotilasta. Sairaalahoidon tarve on selvästi lisääntynyt, joskaan tehohoidon tarvetta ei tällä hetkellä ole.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 80721. Eilen tutkittiin 241 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,9 prosenttia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ollut pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien. Viime viikot tartuntatilanne on pysytellyt vakaana.

Kahden edeltävän viikon aikana Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu 58 uutta tartuntaa (ilmaantuvuus 30,1/100 000 asukasta). Sairastuneista 66 prosenttia on ollut edeltävästi karanteenissa. Karanteeniin on viimeisen viikon aikana määrätty n. 140 henkilöä.

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous 1.3.2021

Nyrkin kokouksessa 1.3. merkittiin tiedoksi Aluehallintoviraston 26.2. antama päätös yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta 2.3.-31.3.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kymmenen henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antamaa ohjetta. Määräys on voimassa 2.- 31.3.

Nyrkki suositteli noudattamaan samaa kymmenen henkilön enimmäismäärää myös yksityistilaisuuksissa ja uskonnollisissa tilaisuuksissa. Suositus on voimassa 31.3. saakka.

Sairaanhoitopiirin alueella ei ole viime viikkoina todettu koulussa saatuja tartuntoja yläasteikäisillä, eikä myöskään koululuokkien joukkoaltistumisia.

Tämän perusteella Nyrkki ei nähnyt tarpeelliseksi suositella yläkoulujen siirtymistä etäopetukseen hiihtoloman jälkeen.

Alueen epidemiologista tilannetta seurataan tarkasti ja tilanteen muuttuessa etäopetukseen voidaan siirtyä nopeastikin.

Nyrkki korostaa, että varsinaisen päätöksen etäopetukseen siirtymisestä tekee kunta tai Aluehallintovirasto (AVI) usean kunnan osalta. Aluehallintoviraston päätös on valmisteilla.

Lisäksi Nyrkki antoi suosituksen yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan tauottamisesta maaliskuun loppuun asti.

Suositus noudattaa valtioneuvoston antamaa suositusta kiihtymisvaiheen sairaanhoitopiireille. Alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.

MAINOS
Edellinen artikkeliSuomessa vallitsevat poikkeusolot
Seuraava artikkeliLappajärvellä hommattiin nuorille duunii!