Ankkurien edustuspesäpallo eriytyi ryhdikkäästi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureilla on puhaltanut viime aikoina uudet tuulet.

Pesäpallon edustusjoukkue yhdessä b-poikien kanssa eriytyi omaksi talousyksikökseen perustettuaan Alajärven Ankkuritpesis Ry:n.

MAINOS

Yhteistyö kuitenkin jatkuu laajasti Alajärven Ankkurit ry:n lajijaostojen kanssa ja molemmat seurat käyttävät tuttua sinikeltaista väritystä ja samaa tuttua ankkurilogoa jatkossakin.

Syksyllä 2019 asetetulle pesäpallotyöryhmälle asetettiin kovat tavoitteet. Päällimmäisenä oli pelastaa Alajärven Ankkurit ry uhkaavalta vararikolta.

Muita tehtäviä oli eriyttää edustuspesäpallo omaksi talousyksikökseen niin, ettei siitä koituisi missään olosuhteissa uhkaa muulle urheilutoiminnalle.

Menestyvän edustusjoukkueen luominen oli myös yksi päätehtävistä.

Syksyllä 2019 perustettu pesäpallotyöryhmä hoiti velvoitteensa loistavasti ja Alajärven Ankkurien Ykköspesisjoukkueen sekä B-poikien taloudellinen vastuu siirtyi loppuvuodesta 2020 Alajärven Ankkuritpesis ry:n alle.

Tällä hetkellä edustuspesäpallolla ei ole tilivelkoja lainkaan, ei myöskään maksurästejä pelaajille eikä myöskään verottajalle.

Kaikki taloudelliset velvoitteet on saatu neuvoteltua pitkäaikaisiksi. Ne ovat hallittavissa, mutta vaativat vuosittain ylijäämäisen tuloksen.

Kaikki pesäpalloa koskevat velat on siirretty Alajärven Ankkuritpesiksen alle ja emäseura Alajärven Ankkurit ry voi jatkaa toimintaansa velattomana.

Alajärvellä on nuori ja menestyvä edustusjoukkue. Junioritoiminta on myös niin loistavalla mallilla, että sieltä on lupa odottaa todellisia huippupelaajia täydentämään edustusjoukkuetta.

Miten tähän päästiin?

Ankkurien pesäpallon taloudellinen tulos oli kaudella 2020 vahvasti positiivinen.

Tämä perustui kumppanimyynnin hyvään onnistumiseen, järjestetyn haastekeräyksen hyvään tulokseen, joukkueen kulujen sopeuttaminen koronavuoden asettamiin mittasuhteisiin sekä hyvään urheilulliseen menestykseen ja sitä kautta hyviin lipputuloihin.

Eikä pidä vähätellä sitä, että tämä kaikki toteutettiin täysin talkoovoimin.

Tapio Kantokoski
Alajärven Ankkuritpesis Ry:n puheenjohtaja

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin ja Ähtärin kumppanuuspöytä houkutti puolen sataa osallistujaa
Seuraava artikkeliNyrkki ei näe etäopetukseen siirtymistä perustelluksi