Soinin ja Ähtärin kumppanuuspöytä houkutti puolen sataa osallistujaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin ja Ähtärin yhteinen kumppanuuspöytä järjestettiin verkkotapaamisena ja se houkutteli mukaansa peräti noin 50 toimijaa.

Osallistujista kuusi oli kunnan ja kaupungin edustajia, kymmenisen maakunnallista toimijaa ja loput reilu 30 osallistujaa oli paikallisia toimijoita.

MAINOS

Kumppanuuspöytä on kansalaisvaikuttamisen kanava, jolla asukkaiden ja muiden toimijoiden ääni saadaan kuuluviin päätöksenteossa.

Tilaisuuden aluksi Ähtärin vs. kaupunginjohtaja Seppo Karjala toi kaupungin tervehdyksen todeten, että Suomessa on noin 107000 yhdistystä, keskimäärin 350 yhdistystä per kunta. – Suomi on yhdistysten luvattu maa ja vaikka osa yhdistyksistä poistuu, uusia tulee tilalle.

– Yhdistyksissä tehdään suuriarvoista työtä, jonka vaikutus pitäjän elämään ja kehitykseen on mittavaa, Karjala sanoi.

Soinin kunnan tervehdyksessä kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi kertoi yhdistysten olevan Soinille tärkeitä ja niiden kanssa kunta tekee paljon yhteistyötä.

– Yhdistykset ovat tärkeitä, koska ne luovat pitovoimaa kuntaan. Yhdistysten toiminnan myötä asukkaat ovat entistä tyytyväisempiä asuinkuntaansa ja yhdistysten toteuttamat hankkeet lisäävät viihtyvyyttä.

Rannanjärvi muistutti, että yhdistykset antavat kuntalaisille sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Soinissa kunta on perinteisesti tukenut yhdistystoimintaa taloudellisesti.

Sosiaalipalvelujohtaja Maarit Lehtonen Kuusiolinna Terveys Oy:stä kertoi terveisinään, että järjestötoiminta on tärkeä palvelujen turvaaja ja täydentäjä. – Ostamme useilta järjestöiltä erilaisia palveluja ja järjestöjen edustajia löytyy myös meidän asiakasraadeistamme.

Alustusten jälkeen käytiin vilkas keskustelu illan teemoista kuten siitä, miten alueen asukkaiden palveluja parannetaan kuntien ja yhdistysten yhteistyönä ja millainen on järjestöystävällinen kunta?

Kumppanuuspöytien järjestelyistä vastaavat kuntien ja kuntayhtymien kanssa Järjestöt mukana muutoksessa ja Leader-ryhmien Kylille-hanke sekä rakenneuudistushanke.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTartuntojen määrä kasvoi jälleen kolmella
Seuraava artikkeliAnkkurien edustuspesäpallo eriytyi ryhdikkäästi