2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Keskussairaalassa tapahtunut altistuminen voi aiheuttaa poliklinikkavastaanottojen ja leikkausten peruuntumisia

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan opiskelijan koronatartunta aiheutti viikonloppuna 22 työntekijän altistumisen Seinäjoen keskussairaalassa.

Tämä saattaa aiheuttaa poliklinikkavastaanottojen ja leikkausten peruuntumisia operatiivisella toiminta-alueella. Potilaisiin ollaan yhteydessä, jos sovittu aika peruuntuu.

MAINOS

Valtaosa tartunnoista brittivarianttia

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 86679. Eilen tutkittiin 322 näytettä.

Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana otetuista näytteistä on 0,6 prosenttia. Viime viikon aikana tutkittiin 3255 näytettä, vastausviive on keskimääräinen 13 tuntia.

Koronaan on menehtynyt kaikkiaan 19 eteläpohjalaista, joista 9 tämän vuoden aikana.

Positiivisista koronanäytteistä lähetetään viikoittain vähintään viisi satunnaisesti valittua näytettä tarkempaan analyysiin.

Tutkituista näytteistä lähes kaikki ovat osoittautuneet koronaviruksen brittimuunnokseksi ns. UK-variantiksi.

Tähän mennessä muuntovirukseen liittyviä tartuntoja on todettu 82. On ilmeistä, että brittimuunnos aiheuttaa myös meillä valtaosan koronatartunnoista.

Brittimuunnos tarttuu herkemmin ja altistaa vakavammille tautimuodoille, joten viruksen ehkäisytoimet ovat entistä tärkeämpiä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät