Tavaratalo Takala on todellinen maalaiskunnan kauppapaikka!

Mainos[adrotate banner="3"]
Leluja, saappaita, koriste-esineitä, kodintekstiilejä… Tavaratalo Takalasta löytyy vaikka mitä!

Leo ja Maija Takalan liike Soinin keskustassa on viime vuosina kokenut melkoisen mullistuksen. Rauta- ja maatalouskaupasta on kasvanut todellinen maalaiskunnan tavaratalo!

Vaikka rautaosasto ja puutarhakauppa ovat liikkeessä edelleen kattavina, niin huomion vie nyt kaikki muu. Tarjolla on vaatteita ja kenkiä koko perheelle, on koriste-esineet, lelut, pesuaineet, metrimatot, pyyhkeet, pussilakanat – oikeastaan melkein mitä tahansa, kuten tavaratalossa kuuluukin olla!

MAINOS

– Jos tulet Soiniin eikä sinulla ole mitään mukanasi, niin aina täältä jotain löytyy, Maija nauraa ja kertoo, miten pienin askelin, asiakkailta tulleiden toiveiden pohjalta valikoimien muutos liikkeessä alkoi.

Yrityksen historia juontaa juurensa 90 vuoden taakse Soinin Hautakylälle, jolloin Leo Takalan isoisä perusti sinne ensimmäisen kaupan. Nyt pojat Iiro ja Ilkka ovat jo neljännen polven K-Rauta kauppiaita Iiro Seinäjoella sekä Lapualla ja Ilkka Kajaanissa.

Kumisaappaista se alkoi

Kun maatalouskaupan määrä alkoi muutamia vuosia sitten vähetä Soinin myymälässä, alkoi muuta tuotetta hiipiä ovesta sisään kumisaappaiden perässä.

Siinä vaiheessa, kun Soinissa ei enää ollut omaa kenkäkauppaa, myyntiin otettiin ensin kumisaappaita. Ei aikaakaan, kun liikkeessä käyneet ikäihmiset alkoivat pyytää, eikö myyntiin voisi ottaa myös vaatetavaraa, alus- ja päällysvaatteita. Niitä ei enää saanut Soinista muualta ja Alajärvelle matka oli pitkä ja raskas.

Kun vaatteita otettiin valikoimiin, alettiin kysyä lahjatavaroita. Naapuriin pitäisi mennä kahville ja jotain viemistä mukana, tai lapsenlapsille lahjaa. Niin Maija ja Leo raivasivat jälleen hyllytilaa ja valikoimiin tulivat lelut ja lahjatavarat.

Nyt Tavaratalo Takalaan sisään astuessaan hämmästyy, miten paljon ja monipuolista valikoimaa löytyy joka lähtöön, eikä tuotteita ole hinnalla pilattu. Hyllyt notkuvat toinen toistaan käytännöllisempiä ja kauniimpia tuotteita niin käyttöön kuin koristeeksi.

Kannattaakin poiketa katsomaan, mitä kaikkea kivaa löytyy ihan läheltä! Näin korona-aikana on hyvä ihan jokaiselle, että palvelut löytyvät läheltä eikä ostosten perässä tarvitse lähteä reissuille maakuntaan.

Asiakkaita Tavaratalo Takalassa palvelee yrittäjien lisäksi kaksi vakituista työntekijää sekä yksi osa-aikainen. Kevään tullen puutarhapuolelle tulevat myyntiin kesäkukat Järvelän Puutarhalta ja perennat Ahosen Taimistolta, joiden hoito sitoo omat henkilöresurssinsa.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKyyjärven ja Karstulan yhdistyminen yhdeksi Karstulan kunnaksi etenee
Seuraava artikkeliAlajärven jäidenlähtöpäivää arvaillaan jälleen!