15.4 C
Alajärvi
keskiviikko 27.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kuusiolinna Terveydessä 70-74 vuotiaiden rokotusten ajanvaraus on nyt käynnissä

THL on päättänyt, että AstraZenecan rokotuksia voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä.

65-vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään.

Sairausperusteisia rajoitteita rokotteen antamiselle ei tällä hetkellä tässä ikäryhmässä ole.

MAINOS

THL:n ohjeistaman rokotusjärjestyksen mukaan rokotukset kohdistetaan tällä hetkellä yli 70 -vuotiaille. Kun valtaosa 70-vuotta täyttäneistä on saanut rokotuksen, jatketaan 65-69 vuotiaiden riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvien rokotuksia.

65 vuotta täyttäneet saavat joko AstraZenecan rokotteen, BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotteen tai Modernan Covid-19 -rokotteen. Rokotettava ei voi itse valita rokotettaan, vaan THL ohjeistaa miten rokotteita voidaan antaa.

Rokotusvuorossa ovatkin nyt 70-74 vuotiaat, eli 1.1.1946-31.12.1950 välillä syntyneiden rokotukset alkavat.

Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa.

75-80 vuotiaat eli 1.1.1941-31.12.1945 välillä syntyneiden rokotukset jatkuvat. Näiden ikäryhmien kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja ja ikääntynyt saa rokotuksen samaan aikaan ikäihmisen kanssa.

Sen sijaan 65-69 vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset on keskeytetty.

Rokotukset 65-69 vuotiaille, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava taut (ryhmä 1) tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila (ryhmä 2), rokotuksia jatketaan kun valtaosa 70-vuotta täyttäneistä on saanut rokotuksen.

Riskiryhmäläisten ikäjakauma on muutettu, johtuen THL:n päätöksestä AstraZenecan antamisesta vain 65-vuotiaille.

Alle 65-vuotiaille annetaan Pfizerin rokotetta, mutta toistaiseksi nämä rokotteet on varattu ikäihmisten rokotuksiin rokotusjärjestyksen mukaisesti edeten.

Rokotusvuoroihin kuuluvat henkilöt voivat varata ajan koronarokotukseen www.hyvis.fi kautta tai soittamalla terveysasemien koronarokotusten ajanvarausnumeroon, joka on Kuortaneen terveysasemalle 040 558 5091 ja Soinin terveysasemalle 040 357 6914.

Ajanvarauspuhelinnumerot ovat avoinna maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 11-14 tai niin kauan kuin rokotusaikoja on varattavissa.

Jos puhelin on kiinni, älä jätä vastaajaan viestiä. Koronarokotusajanvarausnumerot on tarkoitettu vain koronarokotusten ajanvarausta varten, ja aina rokotusvuorossa olevalle ikä/riskiryhmälle kerrallaan. Rokotusaikoja ei anneta muista numeroista.

Väestöä päästään rokottamaan laajemmin vasta näiden ryhmien jälkeen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät