6.9 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Leikkilauantai sai perheet liikkeelle

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vimpelin paikallisyhdistys osallistui valtakunnalliseen Leikkilauantaihin järjestämällä luontobingon.

Vimpelin keskustassa ja sen lähistöllä suunnattiin kävellen tai pyöräillen erilaisille tehtävärasteille, joita oli kaikkiaan yhdeksän.

MAINOS

Ajoittaisista räntäkuuroista ja noin kahdesta plusasteesta huolimatta väkeä oli mukavasti liikkeellä – sekä perheitä että isovanhempia lastenlapsineen.

Vimpeliläiset MLL-aktiivit päättivät osallistua Leikkilauantaihin, sillä kaikki sisätapahtumat on jouduttu perumaan koronapandemian takia.

Siihen oltiin tyytyväisiä, että edes jotakin tapahtumaa pystytään lapsille ja nuorille järjestämään.

Luontobingon rasteja oli ripoteltu Vimpelin keskustaan ja sen tuntumaan. Liikuntahallin kentällä kokeiltiin tasapainotaitoa kävelemällä maassa olleita naruja pitkin.

Leikkilauantain Vimpelin-tapahtumaan oli kehitelty yhdeksän rastia, jossa suoritettiin erilaisia tehtäviä. Hippo-puistossa tehtävänä oli kokeilla jokaista leikkivälinettä.

Liikuntahallin kentällä taiteiltiin narun päällä. Entisen Siwan kiinteistön lähistöllä päästettiin luovuus irti ja kokeiltiin katuliituja.

– Osa on kiertänyt kaikki rastit. Vastaanotto on ollut hyvä. Yksikin isä sanoi, että hyvä, että on tällainen tapahtuma – että tulee lähettyä pihalle. Bingolappuja palautettiin 22 kappaletta ja osallistujia oli yhteensä noin 35, kertoo paikallisosaston puheenjohtaja Hanna Salmi.

Iloisella mielellä rasteille

Saarikentältä kuului lauantaina riemunkiljahduksia, kun lapset ja lapsenmieliset suorittivat rastitehtävää. Pesäpallomailaa tai palloa ei tarvittu, kun lähdettiin kiertämään kunnaria.

Kotipesästä kirmaistiin ykköselle, kakkoselle, kolmoselle ja vielä kotipesäänkin. Tuulettaakin sai. Sänkiahon veljekset Miska (7) ja Miki (5) sekä Navisin siskokset Anni (2), Elli (4) ja Noomi (5) suorittivat Saarikentällä jo neljättä rastia.

– On piirretty liidulla, heitetty käpyjä ja käyty Hippo-puistossa – ja siellä piti käydä kaikissa välineissä, valotti Elli luontobingon etenemistä.

Miki (vas.) ja Miska Sänkiaho sekä Noomi, Elli ja Anni Navis aikoivat kiertää kaikki luontobingon rastit.

Rastit olivat viisikon mielestä helppoja. Miska tosin harmitteli Hippo-puiston märkää liukumäkeä. Mutta kyykyssä tai polvillaan laskemalla saatiin liukumäkiosiokin suoritettua.

Iloisella tuulella olleet lapset olivat vahvasti yhtä mieltä siitä, että kaikki yhdeksän rastia kierretään.

Omien suosikkileikkien nimeämisessä eivät siskokset ja veljekset tarvinneet miettimisaikaa. Miki pitää roboteilla leikkimisestä, Miska pelaa puhelimella lapsille suunnattua peliä ja Noomi tykkää pelata Afrikan tähteä. Elli leikkii mielellään piilosta. Anni pyytää siskojaan leikkimään hippaa.

Luontobingoon osallistumisen ja bingolapun palauttamisen jälkeen Perhetupa Vimpulasta sai hakea palkinnoksi Leikkilauantai-ilmapallon, popcornia ja pillimehun.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät