Upea ulkoilualue herää eloon Ravintola Valkealammen avautumisen myötä

Mainos[adrotate banner="3"]

Valkealammen alue Lehtimäellä on 70-luvun muistavien mielissä legendaarinen paikka. Ravintola palveli niin päiväkävijöitä kuin karavaanareita, uimarannalla vietettiin kesäpäiviä ja tanssilavalla tanssittiin monet häät.

Kun muut toiminnot hiljenivät, niin paikka leimautui yhä vahvemmin hiihtäjien sekä muiden luonnossa liikkuvien alueeksi, tarjoaahan kaunis luonto oivat mahdollisuudet hiihdon lisäksi myös retkeilyyn ja maastopyöräilyynkin.

MAINOS

Kun alueen kävijämäärät ovat jatkuvasti kasvaneet, on monen mieleen noussut toive siitä, että Valkealammelle saataisiin jälleen myös palveluja. Nyt nuo toiveet toteutuvat, kun Pirkko ja Jouni Mäkipelto avaavat maanantaina 26.4. Ravintola Valkealammen ovet!

Ravintola Valkealampi kylpee auringossa, sillä alueelta on kevättalven aikana poistettu paljon puustoa.

Ravintolatoimintojen myötä alue herää eloon muutenkin, sillä kunhan ravintolatoiminta on saatu käynnistymään, aletaan selvittää alueen muiden palvelujen, kuten karavaanaripaikkojen hyödyntämistä. Ja kunhan koronarajoitukset sen sallivat, niin lavallakin voidaan taas tanssia!

Pizzaa ja aurinkoa terassilla

Pirkko ja Jouni kertovat, että menneen talven aikana kaupungin toimesta alueelta on poistettu paljon puustoa ja muun muassa ravintolan sekä uimarannan välissä oleva maisema on avattu. Samalle puolen rakentuu myös uusi iso terassi, josta sopivan sään salliessa tuleekin varmasti talon suosituin paikka.

Ravintolan sisätiloissa pinnat on maalattu ja keittiö on uusittu avokeittiöksi. Viihtyisät ravintolatilat ovat kutsuvat myös huonommalla säällä. Kukat ravintolatiloissa ovat Paulastiinasta Lehtimäeltä.

Asiakaspaikkoja terassit mukaan luettuna on noin 130. Avajaisia vietetään kahvitarjoilun merkeissä maanantaina 26.4. kello 12 eteenpäin ja sen jälkeen ravintola on avoinna joka päivä.

Ravintolassa mennään ruoka edellä ja luultavasti suosikiksi muodostuvat jälleen Pirkon mainiot pizzat, joita tultiin syömään kaukaakin yrittäjien edelliseen ravintolaan. Näiden lisäksi listalta löytyvät burgerit, salaatit ja ranskalaiset sekä paikan päällä syöden että mukana noutaen.

Tarjolla on myös kahvilatuotteet, sämpylät ja leivonnaiset. Juomapuolella valikoimissa ovat oluet, siiderit, viinit kuin väkevätkin. Työntekijöitä yrittäjien lisäksi tulee viisi.

Karavaanarialueen tilannetta selvitellään heti alkukesästä, jotta kysytyt paikat saadaan taas käyttöön. Ja kun korona helpottaa, lavalla järjestetään tanssit!

Valokuvanäyttely ”Valkealampi – lähellä luontoa”

Ravintolan seinillä kävijöiden on mahdollisuus ihailla luontokuvaajana tunnetun Jouni Mäkipellon näyttelyä ”Valkealampi – lähellä luontoa”.

Kaikki näyttelyn kuvat on otettu Valkealammen alueelta, kauimmaisin on Heininevalta parin, kolmen kilometrin päästä.

Kuvia on esillä reilu kymmenen kappaletta. – Ajatuksena oli nyt, että kuvia ei laiteta paljon, vaan ne jotka laitetaan ovat kooltaan suurempia, Jouni kertoo ja sanoo, että kuvat on toteuttanut JS-Pinta Soinista.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaalla ei uusia tartuntoja – rokotukset sujuvat hyvin
Seuraava artikkeliLeikkilauantai sai perheet liikkeelle