-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kävelystä kipinää kevääseen!

Alajärven Ankkurikentällä järjestetään torstaina 6.5. kello 13 alkaen ikäihmisille suunnattu matalan kynnyksen Kävelykipinä-tapahtuma.

Liikunnallisen iltapäivän järjestelyistä vastaa Järvi-Pohjanmaan seniorit ry. Tapahtuman tarkoituksena on saada ikäihmiset liikkumaan oman kuntonsa mukaan ja samalla kannustaa jatkamaan liikunnan harrastamista keväästä syksyyn.

MAINOS

Seniorikävelyssä tavoitteena on kävellä viisi kilometriä, mutta tuon tavoitteen saavuttaminen ei ole kynnyskysymys tapahtumaan osallistumiselle.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Suomen ja Ruotsin välillä käydystä maaottelumarssista. Suomi voitti marssin kirkkaasti 1 507 111 suorituksella Ruotsin 943 952 suoritusta vastaan.

Suomen Latu ja Tahko Pihkala -seura haastavat esimerkiksi kuntia, urheiluseuroja, yhdistyksiä kuin liikeyrityksiäkin järjestämään kävelytapahtumia toukokuussa. Kävelykipinän suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kaikki mukaan

Järvi-Pohjanmaan seniorit ry:n puheenjohtaja Maire Hämeenniemi kertoo, että Kävelykipinä-tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Korona-aika huomioidaan, kun käveltäessä pidetään etäisyyksiä. Tapahtuma alkaa Tuija Silver-Lagerin vetämällä venyttelyjumpalla ja jumppatuokiolla, joilla saadaan lihakset lämpimiksi.

– Mikäli torstaina on kehno sää, tapahtuma siirretään läheiseen Alajärven Pallohalliin. Koronapandemian takia emme järjestä kahvitarjoilua, kertoo Maire Hämeenniemi.

Järvi-Pohjanmaan seniorit ry:n toimialueena ovat kaikki Järviseudun kunnat. Vuodenvaihteessa yhdistyksellä oli noin 120 jäsentä.

Yhdistyksen toimintamuotoihin ovat kuuluneet muiden muassa kuukausitapaamiset, vierailut vanhusten hoivakodeissa, vesijumppa, venyttelyjumppa ja keilakerho. Retkiä on tehty esimerkiksi teatteriesityksiin ja taidemuseoihin. Elokuussa yhdistyksellä on viikon mittainen esittelyvuoro Alajärven Gabrielin kirkossa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät