1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Työttömyys laskussa Etelä-Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 7395 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 941 henkilöllä, eli 11,3 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella edellisestä kuukaudesta 331 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 8,6 prosenttia, joka oli Suomen toiseksi alhaisin.

MAINOS

Alhaisin osuus oli Pohjanmaalla (8,0 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,6 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 72,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi vuoden takaisesta 7,3 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (55,9 %), Uudellamaalla (23,1 %) ja Hämeessä (8,6 %). Suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kainuussa (-12,9 %), Etelä-Pohjanmaalla (-11,3 %) ja Pohjois-Savossa (-7,9 %).

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta.

Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Lappajärvellä (-33 %), Ähtärissä (-25 %), Alavudella (-23 %) ja Kuortaneella (-23 %).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät