2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lähimetsän kauneus avautuu kävelytapahtumissa

Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Kortteleihin kulttuuria -hanke on jalkautunut metsiin järjestämällä ikäihmisille suunnattuja Mennään metsään -tapahtumia. Eri puolilla yhdistyksen toimialuetta on ihmetelty lähimetsien kauneutta luonto-ohjaajaopiskelija Pirjo Kukkaniemen opastuksella. Alajärvellä suunnaksi otettiin kuntorata, jonka lähimetsästä löytyikin monta ihastelun aihetta ja kaunista yksityiskohtaa – kuten sinivuokko tai puun pinnalla kasvava naava.
– Leskenlehtikin on aika söpö, kun se kurkistaa jostakin paikasta, tuumaa hanketta vetävä Katja Kujala ja toteaa toukokuun alkupuolen olevan otollisen ajankohdan metsässä liikkumiseen.

Ennen Alajärveä vastaava tapahtuma on järjestetty Seinäjoella, Alavudella, Lapualla ja Kauhavalla. Kauhavalla kävely järjestettiin koronarajoitusten takia kahdessa eri ryhmässä. Tulevalla viikolla käveleskellään vielä Kurikassa ja Kauhajoella.

MAINOS

Kiireettömästi ja nauttien

Metsäretkien tarkoituksena on nauttia metsästä ja sen tunnelmasta hikilenkin sijaan. Metsäkohteet on valikoitu sen mukaan, että osallistujat pääsevät mahdollisimman helposti kohteeseen. Kiinnostavien yksityiskohtien kohdalle osallistujat ovat voineet laittaa kehyksen ja yhdessä on ihailtu monia luonnon omia taideteoksia.

 

Luonto-ohjaajaopiskelija Pirjo Kukkaniemi on kartoittanut ikäihmisten kävelyyn sopivia kohteita Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen Kortteleihin kulttuuria -hankkeen tapahtumissa. Hänen opastuksellaan on myös kävelty kiireettä metsissä. Kuva: Katja Kujala

 

Alajärvellä tapahtumaan osallistui yhdeksän henkilöä, joista osa jäi laavulle. Laavulla pelattiin luontovisaa Katja Kujalan kansiosta löytyneiden kuvien avulla. Ja koska kokoonnuttiin laavulla, paistettiin myös makkaraa, jotka tapahtumaan osallistunut henkilö tarjosi.
– Metsässä kävelleiltä tuli palautetta, että seuraavalle kerralle tilataan parempi sää.

Noin kaksituntisen ulkoilutapahtuman päätteeksi osallistujat pääsivät kertomaan hymiöiden avulla, että millä mielellä osallistutaan seuraavaan metsäkävelyyn. Joku kertoi osallistuvansa juhlatuulella, toinen pohdiskelevana, kolmas pyörällä päästään ja neljäs tyytyväisenä. Tästä voi vetää johtopäätöksen, että Mennään metsään ei ollut mikään harharetki, vaikka sää ei kaikkein suosiollisin ollutkaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät