Puolet väestöstä rokotettu Kuusiokunnissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Koronarokottaminen on edennyt Kuusiokunnissa tilanteeseen, jossa puolet yli 16-vuotaista on rokotettu yhteen kertaan. Ähtärin, Soinin, Kuortaneen ja Alavuden alueella on tämän hetken tiedon mukaan kirjoilla kaikkiaan 18982 henkilöä, jotka ylittävät tuon tämän hetken rokotusikärajan.

– Puolivälin krouvi, 9491 rokotettua henkilöä, ylittyi perjantaina 7.5. Vaikka työtä on vielä jäljellä ennen kuin koko väestö on rokotettu, on tämä kuitenkin hyvä rajapyykki, kommentoi Kuusiolinna Terveys Oy:n johtava lääkäri Marjo Ala-Salmi.

MAINOS

Kansallisesti on kerrottu, että tulevina viikkoina rokotteita tulee maahan hieman pienempiä määriä, mutta ennen kesää määrät nousevat taas vauhdilla. Samalla rokotekattavuus laajenee. Suomen keskimääräinen rokotuskattavuus oli kaiken ikäisten suomalaisten osalta 32,8 %.

Kaikissa neljässä kunnassa esimerkiksi vuosina 1956–1960 syntyneistä on rokotettu jo yli 70 % ja kattavuus kasvaa vanhemmissa ikäluokissa. Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä on onnistuttu rokottamaan 90 % ja Kuusiolinnan ympärivuorokautisen hoivan asumisyksiköissä olevista asukkaista on rokotettu 100 %.

– Kaikkiaan yli 16-vuotiaiden osalta Kuusiokuntien alue on etunenässä. Väestön ikärakenne vaikuttaa toki siihen, että meillä riittää rokotettavaa vanhemmissa ikäluokissa, mutta tasaisesti myös nuoremmat ikäryhmät pääsevät varaamaan aikoja, kertaa Kuusiolinna terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari.

– Tässä täytyy toki kiittää meidän henkilöstöä hyvästä työstä sekä myös alueen asukkaita positiivisesta suhtautumisesta rokottamiseen.

Rokotukset jatkuvat jo yli 50-vuotailla

Rokotemäärien kasvaessa Kuusiokunnissa laajennetaan uusiin ikäluokkiin. Perjantaista alkaen kaikki 31.12.1970 mennessä syntyneet voivat varata aikoja koronarokotukseen. Suosittelemme kaikkia käyttämään ajanvarauksessa Hyvis.fi-palvelua verkossa.

Aikoja voi varata myös puhelimitse, mutta estääksemme puhelinajanvarauksen ruuhkaantumisen toivomme Hyvis.fi:n käyttöä, mikäli mahdollista. Sähköisellä ajanvarauksella varmistat myös itsellesi nopean tiedon, onko vapaita aikoja saatavana.

– Sähköinen ajanvaraus on aina nopeampi, koska aivan inhimillisistäkin syistä tuhansien puheluiden vastaanottaminen hidastaa puhelinyhteyksien toimivuutta, Viitasaari korostaa.

Myös riskiryhmät voivat varata aikoja. Riskiryhmien rokotukset jatkuvat 1.1.1971 ja sen jälkeen syntyneiden ikäryhmissä, joilla on erittäin vaikealle koronavirustaudille voimakkaasti altistava tauti tai joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila. Nämä Riskiryhmät 1 ja 2 voivat varata rokotusaikoja vain puhelimitse

Vaikka uusia ikäryhmiä tulee rokotusten piiriin, on rokotusaikoja edelleen rajallisesti. Jos Hyvis.fi-palvelussa ei löydy Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin osalta vapaita aikoja, ei aikoja ole juuri sillä hetkellä tarjolla. Tällöin kannattaa kokeilla uudestaan esimerkiksi seuraavana päivänä.

Samoin ajanvarauspuhelin hälyttää vain niinä aikoina, kun aikoja on saatavilla. Kun aikoja ei ole saatavilla, menee puhelu vastaajaan. Myös tällöin kannattaa kokeilla uudestaan esimerkiksi seuraavana päivänä. Rokotuspuhelimessa ei ole takaisinsoittotoimintoa.

MAINOS
Edellinen artikkeliAutoliikkeessä ja puutarhamyymälässä sesonki vauhdissa
Seuraava artikkeliLähimetsän kauneus avautuu kävelytapahtumissa