-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ihamäki taisteli mitaleille SM-maastoissa

Ankkurien kestävyysjuoksija Antti Ihamäki järjesti jälleen juhlan paikan ja taisteli SM maastossa mitalille.

Hän lähti ennakkosuosikkina Joensuun Laulurinteen maastossa juostujen SM maastojen 10 km:n juoksuun. Ihamäki, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ja Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva karkasivat muilta jo toisen kilometrin aikana.

MAINOS

Kolmen kilometrin kohdalla Saleva putosi kärkikolmikosta, ja puolimatkassa Järvenpää teki irtioton Ihamäestä. Lehtimäellä syntynyt, Tampereen Pyrintöä edustava Järvenpää voitti ja Ihamäelle tarjottiin tällä kertaa SM hopeaa. Eero Saleva taisteli pronssimitalille.

Ihamäen viime kausi päättyi hyvin ja tämä kausi on käynnistynyt mainiosti, sillä hän juoksi vain neljä viikkoa sitten myös SM-maantiellä (puolimaraton) hopealle.

– Lähdin heti alusta tarkoituksella kovaa, selvitti Ihamäki taktiikkaansa. – Jyväskylän liikuntatieteellisen opintokiireet vähän painoivat kropassa, ja kunto ei nyt riittänyt aivan voittoon saakka.

Ihamäen harjoittelu jatkuu tästä kohti kesän ratakisoja. Kesäkaudella Ihamäen päätähtäin on Tampereen Kalevan kisoissa ja syksyn Ruotsi-ottelussa. Ihamäen päämatka on 10 000 metriä, mutta myös 5 000 metriä kiinnostaa.

Ankkurit sai pitkästä aikaa peräti neljä juoksijaa T15 sarjan 4 km:n matkalle. Seliina Kuoppa-aho oli 17., Ilona Takala 28. ja Liinu Järvinen 31. sekä Katariina Leppäaho 44. Joukkueena tytöt olivat hienosti kuudensia.

– Tavoite oli joukkueena olla kuuden parhaan joukossa, ja se toteutui, kertoi joukkueen johtajana toiminut Harri Leppäaho. – Hieno kokemus ensikertalaisille, opittiin paljon uutta ja nähtiin missä sarjan kärki menee.

Etelä-Pohjalainen kestävyysjuoksu on nyt Alajärven varassa, sillä Ankkurit oli ainoa EPU:n seura, jonka urheilijat ylsivät Joensuussa SM pisteille.

Tunnettu eteläpohjalainen yleisurheilumies Ilpo Kaukoranta oli vähän murheissaan. – Ankkureille iso hatun nosto, mutta muilla seuroilla on mietinnän paikka.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät