0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Digituesta helpotusta arkeen

Etelä-Pohjanmaalla järjestetään 17.5. alkaen Digituki tutuksi -kampanjaviikko, jolloin teema halutaan nostaa esiin viestinnän ja erilaisten tapahtumien kautta. Maakunnan toimijat haluavat muistuttaa, että digitaidot ovat kansalaistaito siinä missä luku- ja kirjoitustaitokin.

– Haluamme digituen tarjoajien näkyvän maakunnassa. Yhteistyössä saamme lisättyä tietämystä aiheesta, jotta ihmisten olisi yhä helpompi löytää digitukea, sanoo projektipäällikkö Lea Palomäki Etelä-Pohjanmaan liitosta.

MAINOS

Kampanjaviikolla eri puolilla maakuntaa järjestetään erilaisia tapahtumia etäyhteydellä, kuten Senioreitten Digikahviloita sekä Kumppanuuspöytien tilaisuuksia. Muun muassa oppilaitoksissa esitetään digituen palveluiden saavutettavuutta ja helppoutta valottavia videoesityksiä.

Digituki tutuksi -teema näkyy viikon aikana Etelä-Pohjanmaan liiton sekä digitukiverkoston jäsenten viestintäkanavissa. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivuilla julkaistaan karttapalvelu digituen tarjoajista.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun digituen ja sähköisten palvelujen tarjoajat, oppilaitokset ja muut digitoimijat toteuttavat kampanjaa yhteisvoimin. Seuraavaksi tulemme esiin valtakunnallisella Digitukiviikolla elokuun lopussa, Palomäki kertoo.

Mitä digituki on?

Digituella tarkoitetaan sähköisen asioinnin ja laitteiden käytön tukea. Käytännössä sisältö voi vaihdella verkkoasioinnin opastamisesta vaikkapa sovellusten asentamiseen.

– Digituen kautta voi saada neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai muun mobiililaitteen sekä sähköisten palvelujen käyttöön, Palomäki tarkentaa.

Digituen sisältö vaihtelee palveluntarjoajan mukaan. Viranomaisilla on kuitenkin aina velvollisuus opastaa omien sähköisten palveluidensa käytössä. Tukea antavat Etelä-Pohjanmaalla viranomaisten lisäksi esimerkiksi asiointipisteet yhteispalveluna, kansalais- ja kansanopistot kurssimuodossa, kirjastot ja järjestöt sekä erilaiset digihankkeet. Tämän vuoksi digintuki on yleensä ilmaista.

Palomäki muistuttaa, että vaikka palvelun sisältö vaihtelee, laadukkaan digituen tunnistaa verkoston jäsenille jaetusta sinisestä tarrasta, joka näkyy nyt eri puolilla maakuntaa. Merkkiä ja voivat käyttää digituen verkoston valtakunnallisiin eettisiin ohjeisiin sitoutuneet toimijat.

– Digituki on lähellä. Se on helppoa, turvallista ja laadukasta. Kannustamme avun tarvitsijoita kääntymään lähimmän tuen tarjoajan puoleen matalalla kynnyksellä! Palomäki innostaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät