MAINOS

Veto tavoittelee mestaruutta

Pesäpalloväen pitkä odotus päättyy ensi tiistaina, kun miesten Superpesis pyörähtää käyntiin. Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvalla Vimpelin Vedolla on selkeä tavoite tulevalle kaudelle: voittaa suomenmestaruus.

Joukkueen uusi pelinjohtaja Tomi Niskanen viestittää joukkueen odottavan innolla ensimmäisiä pelejä, joissa taistellaan sarjapisteistä.

MAINOS

Vedon joukkue uudistui jonkin verran syksyllä. Kaksi kautta Vedon viuhkassa toiminut Markku Hylkilä siirtyi Ykköspesiksessä pelaavaan Oulun Lippo Junioreihin.

Hänen tilalleen Veto kiinnitti pelinjohtajaksi Tomi Niskasen, joka on hankkinut kannuksensa muiden muassa johtamalla miesten Superpesiksessä Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden sekä naisten Superpesiksessä pelaavan Lapuan Virkiän peliä.

Kaksi kautta Veto-paidassa nähty Viljo Sillanpää siirtyi JymyJusseihin. Teemu Isoketo palasi Vedon lippulaivajoukkueeseen pelattuaan viime kaudella Ykköspesistä Lipossa ja suomensarjaa Vedon kakkosjoukkueessa.

Miesten Superpesiksessä 395 runkosarjan ottelua pelannut Veli-Pekka Yli-Hirvelä siirtyi Vetoon Koskenkorvan Urheilijoista. Uusina pelaajina Vedon Superpesis-rinkiin nostettiin Miska Mortensen ja Lauri Vihriälä.

Merkityksellistä tekemistä

Viime kauden päätteeksi takaisin mitalikantaan itsensä nostanut Veto on paaluttanut pian alkavalle kaudelle selkeän tavoitteen, joka ei ole sen enempää tai vähempää kuin mestaruus. Pelinjohtaja Niskanen kertoo hänen ja joukkueensa olevan ylpeä siitä, että he ovat tekemässä merkityksellisiä asioita.

– Toiminta on tälle kylälle merkityksellistä ja sillä on merkitystä pesäpalloihmisille. Ollaan ytimessä ja siitä pitää ottaa itseluottamusta ja oikealla tavalla nauttia.

Tomi Niskanen veikkaa Vedon ohella Superpesiksen kärkikahinoihin mestaruutta puolustavaa Sotkamon Jymyä, hopeamitalit viime kauden päätteeksi saanutta Kouvolan Pallonlyöjiä ja Vedolle pronssitaiston hävinnyttä Joensuun Mailaa.

Muiden muassa Juha Puhtimäen, Tuomas Jussilan ja Henri Puputin hankkinut tamperelainen Manse PP on Niskasen papereissa yksi ennakkoon vahva ja mitalisijoista taisteleva kokoonpano.

Edessä pitkä taival

Niskanen näkee joukkueessa selkeästi erottuvaa kehityksen kaarta viime syksystä kevään korvalle.

– Kautta on jäljellä monta kuukautta ja kehityskaaren pitää jatkua ja myös pystyä petraamaan ja oltava tietyllä tavalla kärsivällinen – mutta erityisesti määrätietoinen. Toiminta pitää olla täsmällistä.

– Yhtään ei saa jättää siihen, että tämä riittää vaan haluamamme asiat pitää viedä täsmällisesti eteenpäin. Tämä vaatii tiukkaa kontrollia, että asiat menevät siihen suuntaan mihin halutaan.

Niskanen kertoo tykänneensä Vedon tekemisestä alusta lähtien.

– Meillä on omanlainen hyvä hierarkia joukkueessa. Meillä on ammattilaisia, jotka ovat halunneet lähteä kehittämään itseään ja olemme pystyneet viemään näitä asioita eteenpäin. Kun joukkueessa on oikeita ammattilaisia, saan itse keskittyä joukkueen johtamiseen – ja myös siihen, että mennään oikeaan suuntaan. Toki meillä on edelleen töitä myös tällä saralla.

Niskasen omalle pelinjohtajauralle Vetoon liittyminen on tuonut tosi paljon intoa.

– Kun pääsee toiminaan absoluuttisten huippupelaajien kanssa ja tietää, että mahdollisuudet omalla hyvällä toiminnalla ja saamalla joukkueen harjoituksellisesti ja pelillisesti haluttuun suuntaan, on näiden asioiden natsatessa mahdollisuus mihin vain. Tämä luo intoa ja rohkeutta myös omien ajatusten eteenpäinviemiseksi.

Kaksinkertainen sarja

Vedon 63. kausi miesten pääsarjatasolla alkaa vierasottelulla Kempeleessä. Ensimmäinen kotiottelu on sunnuntaina 6.6. Kiteen Palloa vastaan. Miesten Superpesiksessä pelaa tällä kaudella 15 joukkuetta.

Runkosarja pelataan kaksinkertaisena. Puolivälieriin selviää runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta. Alustavan aikataulun mukaan puolivälierät alkavat 27. elokuuta, välierät 5.9. ja mitaliottelut 15.9.

Superpesis-joukkueiden määrä vähenee yhdellä kaudelle 2022 mentäessä. Tänä vuonna Superpesiksessä pelataan putoamiskarsinta ja sitä seuraava Superpesis-karsinta.

Vedon joukkueesta löytyy kokemusta ja nuoria haastajia. 485 ottelua Superpesiksen runkosarjassa pelannut Janne Mäkelä rikkonee tulevalla kaudella tuhannen lyödyn juoksun rajan runkosarjassa. Rajapyykistä Tuhannen uupuu 25 juoksua.

Veto kaudella 2021:
Elmeri Anttila, Juho Heikkala, Olli Heikkala, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Aleksi Lassila, Severi Lassila, Miska Mortensen, Janne Mäkelä, Matias Rinta-aho, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Ville Takala, Lauri Vihriälä, Mikko Vihriälä ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä. Pelinjohto: Tomi Niskanen ja Ismo Ankkuri. Fysiikkavalmennus: Petri Heikkinen. Joukkueenjohto: Heikki Seppä. Huoltaja: Teemu Lassila. Lääkäri: Marja-Liisa Kivipelto.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version