Tessutarha kutsuu nyt koiria leikkimään Vimpelissä!

Mainos[adrotate banner="3"]
Nuorisovaltuuston edustajat Adalmiina Syynimaa (vas.), Lia Järvelä ja Riina Kivimäki paljastivat koirapuiston nimikyltin ja puiston käyttäytymisohjeet.

Vimpelissä vietettiin viime viikolla odotettuja avajaisia, kun koirapuisto Tessutarhan portit avattiin kaikille koirille omistajineen! Tessutarha sai nopeasti käyttöä, kun kymmenkunta koiraa telmi ja leikki paikassa jo avajaisiltana ja vilske jatkuin heti seuraavana päivänä!

Koirapuistot ovatkin mitä parhaita paikkoja sosiaalistaa koiria yhteiseloon muiden koirien kanssa ja tällä tavoin voidaan ennaltaehkäistä monia koiraongelmia. Samalla koirapuistossa tapaa samanhenkistä porukkaa, joten koirapuistot ovat myös hyvin yhteisöllisiä ja sosiaalisia tapaamispaikkoja.

MAINOS

Alkunsa hanke sai pari vuotta sitten Vimpelin nuorisovaltuuston ideasta.

– Vimpelissä toivottiin koiratarhaa, niinpä Nuorisovaltuusto teki aloitteen asiasta kunnalle, kertoo Nuva:n sihteeri Adalmiina Syynimaa.

Kunnassa tartuttiin esitettyyn ideaan ja koska se haluttiin saattaa nopeasti toteutukseen, sille haettiin hankerahoitusta Leader Aisaparilta. Hankkeen omarahoitusosuus on tehty talkootyönä. Koirapuiston kustannusarvio oli 16200 euroa.

– Koirapuisto sijaitsee yksityisen maalla ja alueesta on tehty vuokrasopimus. Alueen omistajalla on itsellään kaksi koiraa, siksi hän oli erittäin myötämielinen vuokraamaan alueen koirapuistoksi, kertoo hankkeen yhdyshenkilönä toiminut Vimpelin ympäristösihteeri Kirsi Syynimaa.

Uudessa koirapuistossa on hyvä valaistus. Roska-astiat on myös sijoitettu paikoilleen.

– Myöhemmin saamme vielä penkkejä niin tarhaan sisälle kuin myös tähän ulkopuolelle, kertoo Syynimaa.

Vimpelin keskustaajamassa sijaitseva koirapuisto sai nimekseen Tessutarha. Nuorisovaltuuston edustajat Adalmiina Syynimaa, Riina Kivimäki ja Lia Järvelä paljastivat koirapuiston avajaisissa juhlallisesti nimikyltin ja puiston käyttäytymissäännöt.

Koirapuistossa on kaksi osastoa, pienille ja isoille koirille omansa. Nauhanleikkauksen jälkeen pääsivät avajaistilaisuuteen saapuneet nelijalkaiset nuuhkimaan porttia, ja kotvasen kuluttua ne jo kirmasivat innolla uudessa Tessutarhassa.

Tessutarhaan tiensä löysivät pian myös Sanna Halla-aho Hoiskosta, kesävimpeliläinen Emmi Peltola, Santeri Syynimaa ja Lilja Liikala koirineen.

Niin koirat kuin omistajatkin pitivät uutta koirapuistoa hyvänä ja odotettuna asiana, etenkin Sanna pentunsa kanssa oli ilmoinen siitä, että nyt on melko lähellä paikka, jossa pentua on hyvä sosiaalistaa muihin koiriin.

Jos jotain voisi vielä toivoa niin juomapiste olisi hyvä etenkin kesän tullessa, jotta koirille saisi raikasta vettä kesken leikin tiimellyksen. Myös lapio, jolla korjata koirien jätökset sitä varten varattuun jäteastiaan, olisi hyvä juttu!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVeto tavoittelee mestaruutta
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaalle ei enää aluehallintoviraston päätöksiä kokoontumisrajotuksista