25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalle ei enää aluehallintoviraston päätöksiä kokoontumisrajotuksista

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uudet päätökset Keski-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kokoontumisrajoituksista.

Alueen muut sairaanhoitopiirit ovat epidemian perustasolla, minkä vuoksi aluehallintovirasto ei tee niille enää päätöstä kokoontumisrajoituksista.

MAINOS

Yleisötapahtumien järjestäjiä koskevat tartuntalain mukaiset hygieniakäytännöt. Uudessa tilanteessa kuntien valvontavastuu korostuu.

Sosiaali- ja terveysministeriön suositteleman linjan mukaisesti aluehallintovirasto ei tee uusia rajoituspäätöksiä epidemian vakaalla perustasolla oleville Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueille.

Perustason alueilla yleisötilaisuuden järjestäjällä tulee olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden ja toteuttaa tartuntalain mukaiset, velvoittavat hygieniakäytännöt, kuten mm. mahdollisuuden käsien puhdistamisen, riittävien etäisyyksien ylläpidon ja tilojen puhdistamisen.

Aluehallintovirasto muistuttaa, että kunnilla on velvollisuus ja myös valtuudet valvoa tapahtumien terveysturvallisuutta perustasonkin alueella tartuntatautilain väliaikaisten pykälien mukaisesti.

Terveysturvallisuuden näkökulmasta valvontaa ja yhteistyötä tapahtumanjärjestäjien kanssa on siten kunnissa syytä jatkaa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto antaa alueensa kunnille vielä ohjauskirjeen asiasta ensi viikon alkupuolella.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät