Nelimarkka-museon suosittu rooliopastus on päivitetty digiaikaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuka oli neiti Kekäläinen, Nelimarkan maalauksen salaperäinen Tarjotinta kantava nainen?

Nelimarkka-museon tuore videorooliopastus Per aspera ad astra vastaa kysymykseen ja kertoo Eero Nelimarkan (1891–1977) elämäntarinan tiivisti neljän videon sarjana.

MAINOS

Elämä johdatti köyhäintalossa syntyneen Nelimarkan Pariisin, välillä kipuilevan perhe-elämän sekä sotavuosien kautta suureksi taiteilijaksi ja professoriksi kohti pitkäaikaista haavetta, omaa nimikkomuseota maaseudulla.

Rooliopastus on saanut nimensä Nelimarkan motosta, Vaikeuksien kautta voittoon.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujalan vuonna 2009 käsikirjoittama rooliopastus Tarjotinta kantava nainen oli aikoinaan hyvin suosittu museovieraiden keskuudessa. Ajan hengen mukaisesti rooliopastus on nyt käsikirjoitettu uudelleen ja esitetään yleisölle nykyaikaisesti videoiden muodossa.

Rooliopastus perustuu historiallisiin faktoihin, mutta neiti Kekäläisen tarina on osittain kuvitteellinen.

Video on toteutettu yhteistyössä Isle Art Industriesin ja Teatteri Hysterian kanssa. Neiti Kekäläisen roolissa nähdään valovoimainen Teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) Juulia Soidinaho, joka on myös käsikirjoittanut opastuksen.

Videot on tuotettu Nelimarkka-Rahaston tuella. Videoihin on mahdollista tutustua Nelimarkkamuseon perusnäyttelyn yhteydessä elävöittämässä museokäyntiä, mutta ne voi katsoa myös kotona Nelimarkka-museon Youtube-kanavalta.

MAINOS
Edellinen artikkeliReilu Teko -lannoitesäkkikeräys alkaa jälleen Alajärvellä
Seuraava artikkeliTouko siunattiin Soinissa luottavaisin mielin