Touko siunattiin Soinissa luottavaisin mielin

Mainos[adrotate banner="3"]
Kylväjät Heikki Laitila ja Seppo Saarinen yhdessä kirkkoherra Pasi Kilpeläisen kanssa.

Soinin seurakunta ja Eläkeliiton Soinin yhdistys järjestivät perinteisen Toukosiunauksen kirkon kupeessa torstaina. Vaikka sää ei kovin keväinen vielä ollutkaan, niin paikalle kokoontui runsaasti väkeä mukaan yhteiseen hetkeen.

Kirkkoherra Pasi Kilpeläinen muistelikin puheenvuorossaan, että hän itse oli nyt mukana Toukosiunauksessa viidettä kertaa ja lähes poikkeuksetta sää on ollut samanlainen, hiki ei ole koskaan tullut.

MAINOS

– Siitä huolimatta, Jumalan lupausta muistaen, kevään kylvötyöt saatiin siunata luottavaisin mielin, onhan hän antanut ihmisten tehtäväksi viljellä ja varjella luomakuntaa.

– Pyydämme siunausta kevätkylvölle ja vuoden kasvulle, Kilpeläinen sanoi todeten, että näissä hetkissä katsotaan myös menneisiin vuosiin kiittäen kaikesta siitä hyvästä, jota on saatu.

– Vaikka vuodet ovat erilaisia, on Jumala siunannut rehellisen työn. Pyydämme nyt, että Herra auttaisi tänäkin vuonna.

Samalla katseet suunnattiin alkavaan kesään ja tulevaan elämään. – Pyydämme Jumalaa kulkemaan kanssamme, kuten hän on tähänkin asti kulkenut.

Kevään kylvötyöt hetken päätteeksi suoritti kaksi isäntää, joista vanhemmalla Seppo Saarisella on lajista jo pitkä kokemus ja nuori isäntäkin, Heikki Laitila, oli kylvöpuuhassa jo toista kertaa.

Tunnelmallisen hetken jälkeen nautittiin yhdessä keittolounas.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliNelimarkka-museon suosittu rooliopastus on päivitetty digiaikaan
Seuraava artikkeliAnkkurien kunniakierros keräsi 5700 euroa!