2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Reilu Teko -lannoitesäkkikeräys alkaa jälleen Alajärvellä

Reilu Teko -lannoitesäkkikeräys alkaa jälleen. Koronapandemian vuoksi nuorten kesätyöllistäminen on tärkeämpää kuin koskaan.

Paikallisten keräyspisteiden hoitaminen ja maanviljelijöiden kierrättämien säkkien vastaanottaminen onkin nuorille hyvä ja helppo tapa työllistyä. Viljelijät voivat viedä lannoite- ja siemensäkkejä keräykseen heti toukokuusta alkaen.

MAINOS

Keräys toteutetaan Alajärvellä ja Lehtimäellä siten, että viljelijät tuovat tyhjät säkit Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspisteisiin.

Lajittelun ja pakkaamisen hoitavat paikalliset 4H-nuoret, ja Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä kierrätykseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Säkkejä kerätään touko-elokuun ajan.

Reilu Teko -keräyksellä on jo pitkät perinteet, sitä on tehty vuodesta 1975 asti. Tänä aikana muovia on saatu talteen ja kierrätykseen lähes 40 miljoonaa kiloa. Vuonna 2020 keräyksessä tehtiin kaikkien aikojen ennätystulos, lähes 800000 kiloa.

Keräykseen kelpaavat säkit

Keräykseen otetaan Yaran lannoitteiden suur- ja piensäkit sekä lannoitelavojen suojahuput. Lisäksi muilta valmistajilta otetaan vastaan: Lantmännen Agron luomulannoitesäkit ja A-Rehun lannoitesäkit.

Hankkijan, Lantmännen Agron, Peltosiemenen ja Tilasiemenen siemensuursäkit. Hankkijan, A-Rehun ja Lantmänen Agron rehusuur- ja piensäkit. Keräykseen eivät kelpaa paperisäkit eivätkä muiden valmistajien säkit.

Säkkikeräys tapahtuu touko-elokuussa. Viljelijät tuovat tyhjät säkit 4H-yhdistysten keräyspisteisiin, joita on kolmasosassa Suomen kunnista.

Alajärven 4H-yhdistys työllistää useita nuoria hoitamaan säkkien keräyspisteitä. Vuonna 2021 Reilu Teossa nostetaan erityisesti nuorten kesätyöllistymisen mahdollisuuksia, sillä kauan jatkuneen koronapandemian vuoksi moni nuori saattaa jäädä jo toista kesää peräkkäin ilman kesätyötä.

Alajärven 4H-yhdistyksen keräyspaikat:

Alajärvi: (Huom! paikka vaihtunut vuodelle 2021) Teollisuustie, 62900 Alajärvi. Teollisuustien päässä alue johon tie päättyy.

Lehtimäki: Koniaho, Lehtimäki. Keskikylästä Länsikylän suuntaan n. 3 kilometriä kääntyy vasemmalle, 100m Länsikyläntiellä oikealla puolella tietä kohti Koniaho.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät