3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Soinin Yrittäjät talkoilivat Kuninkaanpolkua kuntoon – haaste heitettiin Soinin Sisulle

Lauantaiaamuna Soinin uuden Tukkitien varrelle kokoontui kymmenkunta paikallista yrittäjää varustautuneena raivaussahoin, vesurein ja reippaalla mielellä!

Suunnaksi iskujoukko otti Soinin Kuninkaanpolun, jonne pääsyyn on uuden tien varteen tehty paikoitusalue. Ensimmäinen sata metriä mennään uutta reittiä ja sitten polku yhtyy vanhalle Kuninkaanpolulle kohti Vuorenmaata, joka paikoin on päässyt pusikoitumaan. Pahimmat paikat olivat Möksyntien jälkeen.

MAINOS

Kuninkaanpolku on yhteen suuntaan reilut kahdeksan kilometriä pitkä ja sen varrella on kaksi nuotiopaikkaa sekä yksi laavu. Toinen laavu löytyy periltä Vuorenmaan rinteen päältä.
Ulkoilubuumin myötä erilaiset patikkareitit ovat tulleet entistä suositummiksi, mistä syystä Kuninkaanpolun kunnostus on tarpeen.

Yrittäjät pyrkivät päivän aikana raivaamaan reittiä mahdollisimman paljon ja siirtelemään kaadettuja risuja pois kulkureitiltä. Myös reitin merkkaukseen oli varauduttu niillä kohdin, missä reittimerkinnät puuttuvat. reittiä pyrittiin avaamaan vähän paikasta riippuen vähintäänkin reilun metrin levyiseksi, mutta isoja puita ei toki ryhdytty kaatamaan.

Koko urakkaa ei yhdessä päivässä saatu valmiiksi, mistä syystä hommaa jatkamaan päätettiin haastaa Soinin Sisun talkoolaiset! Jos työtä jää vielä sen jälkeen, Sisu haastaa tehtävää jatkamaan taas seuraavan porukan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät