Perla Auvinen asuu Jyväskylässä, mutta kesät hän viettää tiiviisti Soinissa, onhan mummola Kukonkylällä. Nyt Perla myös työllistää itsensä kesäkuulla Tillikanrannan kioskin yrittäjänä!

Tillikanrannan kioski aukeaa taas kesään!

Tillikanrannan kioski Soinin Kukonkylällä avaa tähän kesään sunnuntaina 6.6. kello 14 alkaen!

Kukonkylän Kyläyhdistyksen omistaman kioskin pitäjäksi juhannukseen saakka saapuu nuori yrittäjä Perla Auvinen. Perla asuu Jyväskylässä, mutta tytön mummola on Kukonkylällä ja hän on viettänyt kaikki kesänsä Soinissa jo vuosien ajan.

Nyt 15 -vuotias Perla halusi kuitenkin jo kesätöitäkin, joten mieleen tuli idea kioskin pitämisestä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Perla pitää kioskia, mutta intoa on kokemustakin enemmän!

Perla kertoo, että kioskilta on tarjolla tuoreita leivonnaisia, jäätelöä, vohveleita, suolaista ja makeaa pikkupurtavaa sekä kahvia ja muuta juotavaa. Teemapäiviäkin on luvassa ja koska Perla on kova leipomaan, luvassa on välillä tuoreita sämpylöitä tai muuta ajankohtaista herkkua, vaikka kotiin ostettavaksi!

Kioski on tänä kesänä avoinna samoin kuin ennenkin, eli keskiviikkoisin sekä perjantaista sunnuntaihin kello 14-20. Avajaispäivänä sunnuntaina kyläyhdistys järjestää paikalla mm. arvontaa, joten kannattaa poiketa kioskille tervehtimään nuorta yrittäjää!

Juhannuksen jälkeen vetovastuun kioskista ottaa jälleen kyläyhdistys, jonka talkoolaiset pitävät kioskia avoinna vuoroviikoin elokuun puoliväliin saakka. Myös kyläyhdistyksen naiset ovat perinteisesti leiponeet aamuisin ennen kioskin avaamista, joten monenlaista herkkua on jatkossakin kioskilta luvassa.

Kioskin tuoton kyläyhdistys käyttää kylän hankkeisiin. Rahoitusta odotellaan parhaillaan hankkeeseen, joka mahdollistaisi rantaan rakennettavan ulkokuntosalin, leikkikentän ja lasten onkipaikan!

Tuula Jokiaho