-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Frisbeegolf kerää kaikenikäisiä harrastajia Alajärvellä – viikkokisat taas vauhdissa!

Alajärven kuntoradalla käynnistyi kesän frisbeegolf -viikkokisat toukokuun puolivälissä ja ne jatkuvat aina keskiviikkoisin elokuulle saakka.

Laji onkin saanut paikkakunnalla suuren suosion sen jälkeen, kun rata syksyllä 2016 saatiin käyttöön. – Nyt tarvetta ja käyttöä olisi jo toisellekin radalle, kertoo kisatoimintaa Alajärven kaupungin liikuntatoimen alaisuudessa pyörittävä, frisbeegolfin pituusheiton Suomenennätystä hallussaan pitävä Antti Kotilainen.

MAINOS

Antti itse sai kipinän lajiin junnuna perheen lomamatkalla pohjoiseen. Hän asui tuolloin Kivijärvellä, jonne samoihin aikoihin oli avattu rata. Antti suuntasi sen kummemmin miettimättä paikallisiin kisoihin ja voitti juniorisarjan, mikä oli viimeinen niitti sille, että laji vei mennessään.

Mestarin otteilla kiekko lähtee tarkkaan lentoon puuskittaisesta tuulesta huolimatta.

Sittemmin nuori mies on muuttanut Alajärvelle, samoihin aikoihin kun rata täällä avattiin, ja kilpaillut tosimielessä lajin maailman parhaimmistoa vastaan. Viime kausi häneltä jäi vähille kisaamisen suhteen polvileikkauksen vuoksi, mutta nyt panostetaan taas tosissaan.

Edessä ovat niin Suomen mestaruuskisat kuin EM-kisat Tsekeissä, jos se koronatilanteen takia on mahdollista. Joka tapauksessa kisalippu sinne on jo hankittuna.

Parhaina tähänastisina saavutuksinaan Antti pitää vuodelta 2019 ennen polvileikkausta saavutettua European open -kisojen yhdeksättä sijaa, jonka perusteella hän pääsi Yhdysvaltoihin maailman kovatasoisimpiin kisoihin.

Myös 199 metrin pituusheitto ja sillä napattu Suomen ennätys, on ehdottomasti yksi parhaista saavutuksista.

Samaa mieltä ovat myös alajärveläiset junioriharrastajat, jotka Antin radan läheisyydessä nähdessään tulevat kilvan pyytämään nimikirjoituksia frisbeekiekkoihinsa. Paikallinen esikuva antaa varmasti nuorille potkua lajin harrastukseen.

– Laji lähti viime kesänä ihan uudenlaiseen nousuun, kuten kaikki muutkin ulkoilulajit. Junioreita on tullut mukaan harrastamaan niin paljon, että olen alkanut pohtia junnusarjan mukaan ottamista viikkokisoihin tai omia kisojaan junioreille, Antti pohtii ja kertoo, että lajin suosion näkee, kun kesäiltana tulee paikan päälle. Parkkipaikka on tupaten täynnä autoja.

Talvella frisbeegolfia on harjoiteltu kuplahallilla ja mukana on ollut hyvin väkeä, junioreitakin parikymmentä.

Koska junioreiden innostus vaikuttaa niin suurelle, on Antti alustavasti pohtinut myös valmennuksen järjestämistä heille, ettei jokaisen tarvitsisi oppia kaikkia asioita niin kantapään kautta, kuin hän itse on aikanaan opetellut.

Frisbeegolf on helppo ja halpa laji aloittaa, sillä alkuun pääsee kolmella kiekolla, joiden hinta on kolmenkympin paikkeilla. Toisaalta kun harrastaminen jatkuu, panostaa voi miltei kuinka paljon tahansa ja kaikilla pelaajilla vaikuttaakin olevan reppu täynnä erivärisiä ja erilaisin ominaisuuksin varustettuja kiekkoja.

Rohkeasti mukaan viikkokisoihin!

Viikkokisoihin Antti kannustaa osallistumaan ihan kaiken tasoisia frisbeegolfareita! Osallistumismaksu on vain kolme euroa ja palkintoina on laadukkaita kiekkoja.

Kisat ovat tasoitukselliset, eli omaan tasoonsa nähden parhaita pelaajia palkitaan. Tasoituksen pelaaja hankkii ensimmäisistä kisoistaan, joten ei ole niin väliksi vaikka ekalla kerralla ei niin onnistuisikaan – sitä helpompihan omaa tasoitustaan on sitten seuraavalla kertaa parantaa!

Alkukesä on ollut varsin kylmää, joten kisoissa ei ole ollut paikalla kuin aktiivisimmat harrastajat, mutta kun sää nyt lämpiää, alkaa kisaajia olla taas enemmän. Kisaaminen on mukavaa ja rataa kiertäessä saa hyviä vinkkejä lajia pidempään harrastaneilta.

– Viime kesänä osallistujia oli keskimäärin 25, parhaimmillaan jopa 40.
Osallistujia viikkokisoihin on Alajärven lisäksi tullut lähikunnista aina Seinäjokea myöten. Viikkokisat jatkuvat joka keskiviikko 4.8. saakka kello 18 ja ilmoittautumiset ovat 17.20-17.45 välisenä aikana.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät