Vimpelin kunnalle Nuorisomyönteinen kunta -sertifikaatti

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry. on myöntänyt Vimpelin kunnalle Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin.

Luovutustilaisuus järjestettiin etäyhteydellä tänään 2.6.

MAINOS

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Nuorisovaltuustomyönteisessä kunnassa nuorisovaltuuston tila on vakaa ja kunta tarjoaa hyvän perustan nuorisovaltuuston toiminnalle. Kunnassa on lisäksi nuorisovaltuustotoiminnan vaikuttavuutta tukevia rakenteita, joita käytetään ja kehitetään aktiivisesti.

Nuorisovaltuusto kokee, että nuvalla on hyvät toimintaedellytykset ja resurssit vaikuttaa sekä kuulla kunnan muita nuoria.

Jotta kunta voi saada sertifikaatin, kaikkien seuraavien ehtojen tulee täyttyä: nuorisovaltuusto on kunnanhallituksen asettama, nuorisovaltuustolla on toimintasääntö, nuorisovaltuusto on saanut perehdytystä toimintaansa kauden alkaessa, nuorisovaltuustolla on lautakuntaedustaja kaikissa lautakunnissa (pois lukien vaali- ja tarkastuslautakunta), nuorisovaltuusto on edustettuna kunnanvaltuustossa (valtuustoedustaja), nuorisovaltuustolla on aloiteoikeus kunnanvaltuustoon, nuorisovaltuustolla on puitteet toimintansa pyörittämiseen (esimerkiksi ohjaaja ja kokoustilamahdollisuus), kunta tiedottaa nuorisovaltuuston olemassaolosta (esimerkiksi kunnan sivut ja muut viestintäkanavat), nuorisovaltuusto on osallistunut sertifikaatin hakemiseen (nuorisovaltuuston oma lausunto aiheesta) ja nuorisovaltuusto kokee voivansa vaikuttaa kunnassa.

MAINOS
Edellinen artikkeliFrisbeegolf kerää kaikenikäisiä harrastajia Alajärvellä – viikkokisat taas vauhdissa!
Seuraava artikkeliLappajärven alueella satoi toukokuussa enemmän kuin yli 50 vuoteen