1.8 C
Alajärvi
tiistai 07.2.2023
spot_img
spot_img

Sadat kylät somettavat kesäkuun toisena lauantaina

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä kello 6.

Kartalla kerrotaan mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Härmässä Voltin kotiseututalolla pidetään perinteiset Riunaasut ja verkon lisäksi voi tapahtumaan tulla myös paikan päälle. Tempausten joukossa on myös pyöräilykampanjoita.

Kylät ovat saavat suunnitella ja tuottaa sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.
-Tempaukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, muistuttaa Kylille-koordinaattori Päivi Kultalahti. Yksi valokuva kylän facebook-sivulle riittää.

Kultalahti ottaa vastaan kylien ilmoittautumisia ja verkossa voi ilmoittautua osoitteessa bit.ly/AK1206.
Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen.

Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida tontteja, asuinalueita ja rakentajakampanjoitaan mahdollisille maallemuuttajille.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät