Sadat kylät somettavat kesäkuun toisena lauantaina

Mainos[adrotate banner="3"]

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat sisältöä omilla kanavillaan ja kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit sisältävä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä kello 6.

Kartalla kerrotaan mitä kylä julkaisee ja mille verkkoalustalle. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

MAINOS

Tapahtumaan ilmoittautuneet kylät ovat intoutuneet tekemään muun muassa videoita, kuvagallerioita ja reitistöjä. Härmässä Voltin kotiseututalolla pidetään perinteiset Riunaasut ja verkon lisäksi voi tapahtumaan tulla myös paikan päälle. Tempausten joukossa on myös pyöräilykampanjoita.

Kylät ovat saavat suunnitella ja tuottaa sisällön itse omille alustoilleen. Päivän isompana tavoitteena on digiosaamisen vahvistaminen ja kylien yhteisen näkyvyyden hyödyntäminen lähimatkailubuumin keskellä.
-Tempaukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, muistuttaa Kylille-koordinaattori Päivi Kultalahti. Yksi valokuva kylän facebook-sivulle riittää.

Kultalahti ottaa vastaan kylien ilmoittautumisia ja verkossa voi ilmoittautua osoitteessa bit.ly/AK1206.
Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Tavoitteena on saada kylän kiinnostavat lähimatkailukohteet parrasvaloihin ja tuoda uusia käyntikohteita matkailijoiden tietoisuuteen.

Ensimmäistä kertaa tapahtumaan otettiin mukaan myös kunnat. Kunnat voivat markkinoida tontteja, asuinalueita ja rakentajakampanjoitaan mahdollisille maallemuuttajille.

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärven alueella satoi toukokuussa enemmän kuin yli 50 vuoteen
Seuraava artikkeliJohanna Sikkilä tarttui rakennustarkastajan tehtäviin Alajärvellä