13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lappajärven lasten taideleiri oli täynnä iloa ja väriä!

Lappajärvellä järjestettiin lasten taideleiri heti ensimmäisellä viikolla kesälomien alettua. Mukaan pääsi reilut 30 alakouluikäistä lasta, joista valtaosa oli Lappajärveltä ja mukana oli myös muutamia kesälomiaan täällä viettäviä.

Leiriläiset jaettiin leirillä kolmeen ryhmään ja jokainen ryhmä osallistui kolmeen eri työpajaan joka päivä. Perjantaina ryhmät esittivät viikon aikana oppimiaan taitoja toisilleen.

MAINOS

Yhtenä ryhmänä oli liikunta, jota vetivät Minea Kivinen ja Aliisa Harju. Kuvataidetyöpajat piti Leena Rissa ja musiikin Jari Rannanjärvi.

Musiikkia tehtiin hienoiksi esityksiksi saakka Jari Rannanjärven ohjauksessa, vaikka aniharva lapsista oli ennen leiriä harrastanut soittamista.

Jari työskentelee Järvilakeuden kansalaisopistossa päätoimisena musiikinopettajana ja hän kertoo, että leirillä musiikin maailmaan sukellettiin matalalla kynnyksellä. Tarjolla soittoon oli niin pianoa, kitaraa, bassoa, rumpua kuin muitakin lyömäsoittimia ja luonnollisesti mikrofonit laulajille!

Osa lapsista oli harrastanut soittamista jo aikaisemminkin, mutta valtaosin homma oli heille ihan uutta. Silti jokainen ryhmä valmisti perjantaiksi oman esityksensä, joka videokuvattiin ja lähetettiin vanhemmille!

Kansalaisopistossa lasten kuviskursseja vetävä tekstiilisuunnittelija Leena Rissa piti leirillä mielessään sen, että lapset olivat lomalla ja siksi taidetta tehtiin rennolla ja luovalla otteella.

Ihan ensimmäiseksi maanantaina aloitettiin piirtämällä, jotta Leena näki minkä tyyppisiä lapsia ryhmässä on mukana. Nopeille piirtäjille oli jatkuvasti tarjolla myös värityskirjoja, joita saattoi värittää valmistettuaan suunnitellun työn, jotta rauhallisemmin työskenteleville ei tullut kiire.

Viikon aikana leirillä syntyi mm. hienosti kehystetyt pöllön kuvat, joiden tekeminen oli ihan juhlaa, sillä homma käynnistyi paperin suttaamisella ihan täyteen eri värejä! Monen lapsen mielestä se oli paras kuvistunti ikinä!

Nämä upeat pöllöt ovat nähtävillä kesäkuun ajan Lappajärven kirjastossa, kuten myös unelmien jäätelötuutti -aiheesta tehdyt houkuttelevan makoisat teokset!

Leirin toteutuksesta vastasivat Lappajärven 4H-yhdistys, Lappajärven kunta, Lappajärven seurakunta sekä Järvilakeuden kansalaisopisto ja yhteistyössä mukana olivat myös Veikottaret.

Lappajärven lasten taideleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa tämän muotoisena. Leiri juhlisti osaltaan myös Lappajärven kuvataideleirin 50-vuotisjuhlavuotta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät