7.2 C
Alajärvi
keskiviikko 04.10.2023
spot_img
MAINOS

Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpäälle taloustirehtöörin arvonimi

Järviradio Oy:n puheenjohtaja, valtiopäiväneuvos Raimo Vistbacka luovutti Mäenpäälle Tasavallan Presidentin avoimen kirjeen.

Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpäälle myönnettyä taloustirehtöörin arvonimeä juhlittiin keskiviikkona 16.6. järjestetyssä taloustirehtöörijuhlassa.

Arvonimen myönsi tasavallan presidentti jo viime vuonna 11. kesäkuuta. Koronatilanteen vuoksi juhlaa oli jouduttu siirtämään useampaan kertaan, mutta nyt saatiin juhla vihdoin vietettyä.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi viime vuonna yhteensä 60 arvonimeä. Taloustirehtöörin arvonimiä myönnettiin kuitenkin vain tämä yksi. Taloustirehtöörin arvonimi on perinteikäs, mutta harvinainen kunnianosoitus.

MAINOS
Alajärven Yrittäjien kiitokset esitti Markku Harju.

Tilaisuuden avasi Järviradio Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja, kirkkoherra ja lääninrovasti Ari Auranen, joka kiitti Markku Mäenpäätä pitkäaikaisesta ja aktiivisesta, yli 30 vuoden työstään Järviradion palveluksessa.

Tasavallan Presidentin avoimen kirjeen luovutti Mäenpäälle Raimo Vistbacka. Raimo Vistbacka kertoi myös Järviradion alkutaipaleesta, jolloin radiossa soitettiin lähinnä vetäjien omia levyjä ja kuuntelijoilta lahjoituksena saatuja äänitteitä.

Taloustirehtööri, Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää.

Nykyään Järviradio on omassa formaatissaan erittäin suosittu kaupallinen radiokanava, jonka kuuntelijoilla on suuri merkitys siihen, mitä Järviradiossa soitetaan. Kuuntelijoita voidaankin Vistbackan mukaan pitää ikään kuin kanavan musiikkipäällikköinä.

Markku Mäenpää on hoitanut myös kanavan talousasioita mallikkaasti, sillä Järviradio Oy kuuluu nykyisellään AAA luottoluokituksen yrityksiin.

Suomen Yrittäjien terveiset tilaisuuteen toi varapuheenjohtaja Anne Niemi, joka kiitteli kanavan ennakkoluulotonta asennetta ja vanhempienkin ikäluokkien huomioonottamista sisällön tarjonnassa.

 

Suomen Yrittäjien terveiset tilaisuuteen toi varapuheenjohtaja Anne Niemi.

Alajärven Yrittäjien kiitokset esitti Markku Harju. Harju kertoi myös, että ensimmäinen radiolähetys kuultiin kanavalla 20.11.1988 ja siinä sattui vieläpä niin hassusti, että se ihan ensimmäinen musiikkikappale soi levysoittimessa vahingossa liian nopeilla kierroksilla.

Kaikkea on alun kommellusten jälkeen opittu ja nykyään radiotyötä hoidetaan erittäin ammattitaitoisesti.
Professori Pekka Neittaanmäki Jyväskylän yliopistosta kiitteli puheessaan Markku Mäenpäätä sitkeästä työstään paikallisradiotyön parissa ja etenkin radion lähetystekniikan kehittämisestä.

Runo- ja musiikkiesityksestä vastasi alajärveläislähtöinen oopperalaulaja Henrik Lamberg.

Maakuntaneuvos Lasse Anttila toi pohjalaisnäkökulmaa esiin puheessaan ja kertoi olevansa itsekin Järviradion innokas kuuntelija.

Tilaisuuden lopuksi Taloustirehtööri Markku Mäenpää esitti kiitoksensa kaikille läsnäolijoille ja arvonimeä hakeneille. Markku Mäenpään mukaan ohjelmien teossa on tärkeää sananvapaus ja se että kanavalla pääsee ääneen niin uudet kuin vanhemmatkin musiikintekijät.

Runo- ja musiikkiesityksestä vastasi puhetilaisuuden aluksi ja lopuksi alajärveläislähtöinen oopperalaulaja Henrik Lamberg. Tilaisuuden juonsi Järviradion toimittaja Suvi Kantonen.

Tilaisuuden juonsi Järviradion toimittaja Suvi Kantonen.

Diandra valloitti esityksellään

Yleisö sai nauttia lopuksi huippuartisti Diandran upeasta esityksestä. Maamme eturiviin kuuluva laulaja ei pettänyt tälläkään kertaa kuulijoitaan.

Pitkästä aikaa elävästä esityksestä nauttimaan päässyt väki palkitsi Diandran ja hänen bändinsä mahtavin suosionosoituksin.

Diandra kertoi, että kesän ulkoilmakeikat starttasivat tänä kesänä juuri tästä konsertista. Artisti on erittäin onnellinen, että pitkästä aikaa esiintyvät taiteilijat pääsevät yleisön eteen konsertoimaan ja pistämään parastaan.

Kai Hannulabacka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät