Suurin osa maakunnan uusista koronatartunnoista on peräisin ulkomailta

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki arvioi tilannetta uudelleen maanantaina 11.1.
Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 17 uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä on 895. Suurin osa tartunnoista on tullut pääosin ulkomailta ja näistä on aiheutunut jatkotartuntoja sekä perhepiirissä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

MAINOS

Ilmajoen terveyskeskuksen akuuttivuodeosasto on suljettu ja osastolla on vierailukielto 29.6. saakka varotoimenpiteenä Sote työntekijään liittyvän koronatartunnan takia. Akuuttivuodeosastolla on altistusseurannassa 16 henkilöä.

Nyrkki kehottaa kaikkia, erityisesti Venäjällä matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin THL ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä ja ennen testituloksia välttämään lähikontakteja.

Maakunnan iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16- vuotiaat voivat varata koronarokotusajan. Kuntayhtymien / terveyskeskusten sivuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Nyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Etelä-Pohjanmaan maakunnassa ei ole voimassa olevaa Aluehallintoviraston määräystä kokoontumisrajoituksista. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on perustasolla.

Kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti. Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa ko. kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Viime viikolta ei ole epäselviä tartuntaketjuja. Karanteeniin asetettiin noin sata henkilöä.
Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 20 tartuntaa (ilmaantuvuus 10,4/100 000 asukasta). Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 119326 kappaletta. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli 1,2 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliMikko Paavola voittoon Kuortaneen juhannuskisassa
Seuraava artikkeliVillikissapopulaatioiden hallitsemiseen ohje aluehallintovirastolta