0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla, mutta tilanne lähestyy kiihtymisvaihetta, altistumisia on useita.

Nyrkki kiinnittää huomiota siihen, että tautitilanne Etelä-Pohjanmaalla ei ole ohi ja painottaa suositusten noudattamisen tärkeyttä. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 21 uutta koronavirustartuntaa.

MAINOS

Tartuntojen kokonaismäärä on 941. Suurin osa tartunnoista on jatkotartuntoja ystävä- sekä perhepiirissä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

Nyrkki kehottaa kaikkia ulkomailla matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin THL ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä ja ennen testituloksia välttämään lähikontakteja.

Maakunnan iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16- vuotiaat voivat varata koronarokotusajan. Kuntayhtymien / terveyskeskusten sivuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Nyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti. Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa ko. kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Tartunnan jäljitettävyys on ollut hyvä. Epäselviä tartuntoja vain muutama. Karanteeniin asetettiin noin 100 henkilöä.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 46 tartuntaa (ilmaantuvuus 23,8/100 000 asu-kasta).

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 124312 kappaletta. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli 0,95 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät