Ränkipäivämarkkinoilla nautittiin yhdessäolosta!

LC Lehtimäki luovutti polkupyöräkypärät syksyllä ensimmäisen luokkansa aloittaville koululaisille.
Mainos[adrotate banner="3"]
LC Lehtimäki palkitsi Heikki Honkolan ja Liu Eteläahon. Muistamiset luovutti LC Lehtimäen presidentti Kuisma Kujala (vas.).

Lehtimäellä järjestetyt Ränkipäivämarkkinat saivat lauantaina väen liikkeelle, sillä päivän aikana tehtiin yleisöennätys. Markkinoilla kävijöitä oli kaikkiaan noin 600 henkilöä.

Markkinoilla oli monien myyjien lisäksi myös perinteistä ohjelmaa. LC Lehtimäki luovutti polkupyöräkypärät syksyllä ensimmäisen luokkansa aloittaville koululaisille, kuten klubilla on ollut perinteenä jo pitkään. Tänä vuonna koulutiensä aloittavia on yhdeksän.

MAINOS
Ränkipäivämarkkinoilla juhlapuheesta piti lääketieteen tohtori Pekka Taipale.

Tämän lisäksi klubi muisti ansioituneita lehtimäkeläisiä. Nuorena Urheilijana palkittiin esteratsastaja Selina Seppälä, nuorisovetäjänä Alajärven 4H-yhdistyksen ohjaaja Liu Eteläaho sekä kulttuurihenkilönä Heikki Honkola, joka on tallentanut Lehtimäen historiaa aina jääkaudelta tähän päivään saakka.

Juhlapuheen piti lääketieteen tohtori Pekka Taipale, jolle Lehtimäen merkitsee kotiseutua. – Voin ylpeästi sanoa olevani kotoisin Lehtimäeltä.

Taipale syntyi vanhimpana poikana Länsikylään maanviljelijän ja urakoitsijan perheeseen, johon syntyi myös kaksi nuorempaa veljeä. Lukion jälkeen hän lähti Helsinkiin opiskelemaan lääkäriksi.

– Pääkaupungissa asuin lähes 20 vuotta. Viimeiset kymmenen vuotta olen asunut Iisalmessa. Siellä olen saanut olla Ylä-Savon Soten johtavana ylilääkärinä ja olen myös mukana politiikassa. Nykyisin toimin Mehiläinen Länsi-Pohjassa keskussairaalan linja- ja myyntijohtajana.

– Yritystoiminta on ollut lähellä sydäntäni aina, johtunee varmaankin isäni perinnöstä ja vaimoni kanssa perustimmekin yksityisen päiväkodin kymmenen vuotta sitten.

Taipale kuvaili, miten harjumaisemat, järvet ja lukuisat suot ovat Lehtimäelle tyypillisiä. – Nämä ovat minulle rakkaita ja näissä maisemissa olen päässyt harrastamaan hirvenmetsästystä joka syksy Lehtimäen ja Alajärven erämailla Lampimäen hirviporukassa.

Taipale koki, että Ränkipäivämarkkinoiden tapaisilla tapahtumilla on edelleen suuri merkitys ihmisille.

– Ne muistuttavat siitä, mistä olemme kotoisin, missä olemme kasvaneet ja saaneet arvot elämään. Lehtimäelle kiitos, täältä on ollut maailmalle hyvä ponnistaa, juuret ovat tuoneet siivet, joilla lennetään.

Musiikkia markkinoilla kuultiin Lehtimäen mieskuoro sekän Samuli Erkkilän toimesta. Markkinamyyjien lisäksi paikalla oli eri yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa.

Tuula Jokiaho

Ränkipäivämarkkinat keräsivät tänä vuonna kävijäennätyksen, sillä paikalla oli noin 600 markkinavierasta.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla
Seuraava artikkeliOKMn hankerahaa kulttuurin tuottajille