1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Team Rynkeby pysähtyi Alajärvellä

Parhaillaan eri puolilla maata pyöräilee kahdeksan eri hyväntekeväisyysjoukkuetta – kaikkiaan yli 300 pyöräilijää – syöpäsairaiden lasten hyväksi. Team Rynkeby – God Morgonin yksi joukkue pysähtyi sunnuntaina Alajärven Ankkurikentällä.

Perinteisesti joukkueet ovat pyöräilleet Suomesta Pariisiin, mutta koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia Suomen eri kaupunkien joukkueet tekevät oman Tour de Finlandinsa.

MAINOS

Jokainen joukkue on suunnitellut reittinsä itse ja matkan varrella tuetaan myös paikallisia matkailu- ja ravintolayrittäjiä. Alajärvellä pysähtynyt joukkue lähti viime perjantaina matkaan Espoosta. Määränpäänä on Kittilän Levi.

Varoja syöpäsairaille

Alajärveläisen Jorma Välisaaren miniä polkee Team Rynkebyn Espoon joukkueessa, joka oli lähtenyt kolmanteen ajopäiväänsä Ruovedeltä.

Alajärveltä matka jatkui Veteliin, jossa joukkue myös yöpyi. Vetelistä suunnattiin Nivalaan, josta matka jatkui Rokuan, Syötteen, Rovaniemen ja Ylläsjärven kautta Leville.

Levillä joukkue on ensi lauantaina. Välisaari kertoo pyöräilijöiden olleen kiitollisia, sillä vapaa-aikatoimen väki oli mahdollistanut Ankkurikentällä vesipullojen täyttämisen, vessakäynnit ja kävipä joku myös pikaisesti suihkussa.

Team Rynkeby – God Morgonilla on kaksi hyväntekeväisyyskohdetta: syöpätutkimusta rahoittava Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiö sr. ja syöpäsairaita lapsia ja heidän lähimmäisiään tukeva Sylva ry.

Kaudella 2019–2020 Team Rynkeby keräsi lähes 900 000 euroa. Tulos oli toiseksi paras Suomen joukkueiden historiassa, huolimatta haasteellisesta pandemia-ajasta. Kuluvan kauden keräystulos julkistetaan syyskuun lopussa vietettävässä lahjoitusgaalassa.

Maajohtaja Kirsi Pärssinen kertoo, että Espoon joukkueessa on mukana nelisenkymmentä henkeä. Lisäksi jokaista joukkuetta seuraa oma huoltotiimi, joka huolehtii pyöräilijöiden jaksamisesta taukopaikoilla, tarjoaa ruokaa ja juomaa sekä väsyneille levähdyspaikkaa autossa. Huoltotiimi auttaa myös pyörien teknisissä ongelmissa.

– Pyöräilyn takana on tanskalainen säätiö, joka viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa. Idea hyväntekeväisyyspyöräilystä on lähtöisin yhdestä Rynkeby Foodsin tanskalaisesta työntekijästä, joka halusi parantaa elintapojaan.

Pärssinen kertoo, että valmistautuminen tämänvuotiseen pyöräilyyn on aloitettu lokakuussa. Team Rynkeby

– God Morgon -pyöräilyjoukkueita on Tanskan ja Suomen lisäksi Belgiassa, Färsaarilla, Islannissa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa. Espoon joukkueella on yhteensä 62 lahjoittajasponsoria, jotka tukevat projektia joko rahan tai tarvikkeiden muodossa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät