0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Alajärvellä verenluovutustilaisuus maanantaina

Luovutetun veren tarve ei lopu kesälläkään. Muun muassa onnettomuuksien uhrien, keskoslasten ja synnyttävien äitien sekä syöpä- ja leikkauspotilaiden hoitoon tarvitaan noin 800 verenluovuttajaa joka arkipäivä.

Verenluovutustilaisuuksia järjestetään ympäri Suomea kesän jokaisena arkipäivänä.

MAINOS

Verta voi luovuttaa kotipaikkakunnasta riippumatta vaikka lomareissun varrella!

Kesän muistilista verenluovuttajille

Kerran kesässä verenluovutukseen. Miehille suositellaan enintään 3–4 luovutuskertaa vuodessa. 18–25 -vuotiaille naisille suositellaan enintään yhtä luovutuskertaa vuodessa ja muille naisille 2–3 luovutuskertaa.

Varaa aika. Pääset varaamaan ajan verenluovutukseen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Muista myös täyttää sähköinen terveyskysely ennen kuin tulet luovuttamaan!

Muista juoda tarpeeksi vettä tai mehua. Sekä verenluovutusta ennen että sen jälkeen kannattaa huolehtia riittävästä nesteytyksestä.

Muista turvallisuus. Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Luovuttajille suositellaan Veripalvelun tarjoaman kirurgisen suunenäsuojuksen käyttöä.

Ota rennosti! Verenluovutuspäivänä kannattaa välttää liikaa rehkimistä ja saunomista.

+1: Saitko koronarokotuksen? Se ei estä verenluovutusta. Jos saat voimakkaan rokotusreaktion (esim. kova särky tai kuume), odota kaksi vuorokautta oireiden päättymisen jälkeen.

Maanantai 19.7. kello 13-18 järjestetään verenluovutustilaisuus Alajärven seurakuntatalolla, Kirkkotie 6.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät