Rovasti Jukka Jämsén ja tuomiorovasti Matti Salomäki ehdolle Lapuan hiippakunnan piispaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Rovasti Jukka Jämsén sekä tuomiorovasti Matti Salomäki on asetettu ehdolle Lapuan hiippakunnan piispaksi.

Ehdokkaista vuonna 1963 syntynyt Jämsén työskentelee asiantuntijana Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulissa (Jyväskylän toimisto) vastuualueenaan lähetys- ja kansainvälinen työ.

MAINOS

Vuosina 2000–2013 hän toimi Suomen Lähetysseuran palveluksessa Lapuan hiippakunnan lähetyssihteerinä, kunnes vuoden 2014 alusta tehtävä muuttui tuomiokapitulin viraksi.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Alavuden seurakunnan seurakuntapastorina ja vuoden ajan lähetystyöntekijänä Taiwanissa. Koulutukseltaan Jämsén on teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1992.

Lisäksi tuomiorovasti Matti Salomäki on asetettu ehdolle Lapuan hiippakunnan piispaksi. Vuonna 1968 syntynyt Salomäki on toiminut Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherrana eli tuomiorovastina vuodesta 2012. Vuosina 1994–2012 hän työskenteli pappina Pielaveden seurakunnassa, vuodesta 2003 kirkkoherrana.

Salomäki on ollut pappisedustajana kirkolliskokouksessa vuodesta 2016. Koulutukseltaan hän on teologian maisteri. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1994.

Piispanvaalin ehdokasasettelu alkoi 17. kesäkuuta ja kestää 17. elokuuta kello 16 saakka.
Vaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita. Vähintään 30 äänioikeutettua voi muodostaa valitsijayhdistyksen, jolla on oikeus asettaa ehdokas.

Piispanvaali toimitetaan tiistaina 2. marraskuuta 2021. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken.

Toisen kierroksen vaalipäivä on tiistai 23. marraskuuta 2021. Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1. helmikuuta 2022. Arkkipiispa Tapio Luoma vihkii hänet piispan virkaan Lapuan tuomiokirkossa sunnuntaina 6. helmikuuta.

MAINOS
Edellinen artikkeliTour de Perho & Vimpeli pyöräilytapahtuma
Seuraava artikkeliKätkänjärven yleinen uimaranta kunnostettiin talkoovoimin!