Ulla Hautamäen Koivumaailma-näyttely esillä Lappajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Lappajärven kirjastossa on esillä elokuun ajan alajärveläisen taiteen tekijän, Ulla Hautamäen, Koivumaailma- niminen taidenäyttely kuluvan kuun 28. päivään saakka. Hautamäki on maalannut selkeitä, pelkistettyjä koivurunkoja aina vuodesta 2009 lähtien. Useat niistä ovat päätyneet sarjoiksi. Näyttelyn työt Hautamäki on tehnyt vuosina 2009–2021.

Koivuteema on kulkenut Hautamäellä taiteen tekemisessä läpi vuosien – ja jatkuu edelleen.
– Minulle on tullut jo lapsuudessa rakkaus luontoon. Koivut ovat mielestäni kauniita. Jossain vaiheessa itselleni tuli pelkistetty ilmaisu mukaan. Koivun runkoja on mukava tehdä palettiveitsellä, kertoo Ulla Hautamäki.

MAINOS

 

Koivumaailma-näyttelyn keskiössä on Suomenkansallispuu eli koivu. Ulla Hautamäen mukaan jokaisella työllä on oma tarinansa ja tunnelmansa. Kuva: Anni Viitasaari

 

Koivumaailma-näyttelyn töissä ei näy koivujen juuria tai latvaa. Maalauksissa maamme kansallispuun kaunis keskiosa kurottaa taulusta ylöspäin tai on piirtymässä alaspäin. Jokaisella maalauksella on oma tarinansa ja tunnelmansa. Katsojalle jää tilaa myös oman näkemyksensä muodostamiseen.
– Koivu on meille suomalaisille rakas puu ja symboloikin monia asioita. Kautta aikojen taiteilijat ovat ammentaneet aiheitaan luonnosta.

Ulla Hautamäki on vetänyt Järvilakeuden kansalaisopistossa Lappajärven toimintakeskuksen kuvataidepiiriä. Hän muistelee olleensa purkamassa kuvataidepiirin näyttelyä, kun häneltä kysyttiin kiinnostusta oman näyttelyn ripustamiseen Lappajärven kirjastoon.
– Lappajärven kirjaston tila on tunnelmaltaan hyvä ja kirjastossa käy paljon väkeä.

Viime talvena Ulla Hautamäki teki merimaisemaa vesipeiteväreillä. Hän on pitää myös ihmisten piirtämisestä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin lottien historia taipui näytelmäksi
Seuraava artikkeliSuninsalmi Soi – ja hyvin soikin!