-5.7 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Haapalasta äänivyöryllä Vimpelin positiivisin

Järjestyksessään neljäs Vimpelin positiivisin on Marko Haapala. Vimpelin Yrittäjien ideoiman äänestyksen tulos julkistettiin lauantaina juuri ennen Savonjoki Soundfest-musiikkitapahtuman alkua. Haapala sai loppuvaiheeseen selvinneestä nelikosta eniten ääniä, ääniosuuden ollessa yli 40 prosenttia.

Tämänvuotinen Vimpelin positiivisin -äänestys oli kaksivaiheinen. Ensin kuntalaiset ja vaikkapa Vimpelistä lähtöisin olevat, mutta muualla asuvat saivat ehdottaa kisaan mukaan omasta mielestään positiivisinta henkilöä. Varsinaisessa äänestyksessä olivat mukana neljä eniten ehdotuksia taakseen saanutta kuntalaista: Haapala, yrittäjä Tuija Isoketo, kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli ja Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela. Äänestys tapahtui Vimpelin Yrittäjien Facebook-sivulla, josta löytyi linkki äänestyslomakkeeseen. Äänestysaikaa oli heinäkuun loppuun.Vimpelin Yrittäjät ry:n hallituksen jäsen Samuli Salmela on tyytyväinen äänestyksen saamaan suosioon.
– Neljä loppuvaiheessa mukana ollutta ehdokasta sai yhteensä lähes 500 ääntä.

MAINOS

Ehdokkuus ja voitto yllättivät

Kaikkien aikojen ensimmäinen Vimpelin positiivisin on Matti Järvelä. Kaksi seuraavaa kunniamainintaa meni naisille – Eila Lakaniemelle ja Linda Canille.

Haapalalle itselleen oli yllätys jo se, että hän oli mukana neljän eniten ääniä saaneen joukossa.
– En tiennyt ehdokkuudesta, se oli minulle täysi yllätys. Kuulin asiasta kyliltä, että minua on äänestetty. Ihmettelin ensiksi, että mitä ihmiset ovat äänestäneet, Haapala nauraa.

Äänestyksen tuloksen Haapala sai tietää keskiviikkona – samoin sen, että hänen takanaan on äänivyöry.
– Minulle sanottiin, että voitin isolla äänierolla. Mukavaa, kun tykätään! Otan tunnustuksen vastaan hyvällä mielellä.

Marko Haapala luonnehtii itseään avoimeksi ja kaikkien kanssa toimeentulevaksi. Hän kertoo olevansa normaalioloissa puhelias, mutta ei puheenpitäjä. Tämän takia ei Saarikentällä myöskään kuultu tuoreen tunnustuksensaajan kiitospuhetta. Haapala pitää vimpeliläisiä pääsääntöisesti positiivisina ihmisinä.
– Täällä on helppo asua ja olla.

Kolmekymmentä vuotta myynnin ja markkinoinnin parissa työskennellyt Haapala on vimpeläisiä eli syntyisin Vimpelistä. Nykyisin hän työskentelee PL-Airilla.
– Myyn ilmastointialan tuotteita.

Tämän vuoden Vimpelin positiivisin harrastaa kuntosalia, koiran kanssa lenkkeilyä ja Vimpelin Vedossa hän on mukana seuran markkinoinnissa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät