-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Savonjoen suunnalla monenlaista soundia

Vimpelin Yrittäjät ry:n järjestämä Savonjoki Soundfest kokosi Saarikentän lavalle vimpeliläislähtöisistä huippumuusikoista kootun orkesterin säestämään vuoden 1989 Tangokuningatarta ja sittemmin mittavan uran tehnyttä Arja Korisevaa. Ohjelmistossa kuultiin Vain elämää -televisiosarjassa esitettyjä kappaleita, unohtamatta ikivihreitä tai tangoakaan.

Koriseva palkittiin torstaina Tapsan tahdit -tapahtumassa Iskelmä-Finlandialla eli kevyen musiikin Finlandia-palkinnolla. Kevyen musiikin eteen tehdystä työstä ansaitun palkinnon arvo on 10 000 euroa. Palkinnon myöntää Nokian kaupunki. Perjantaina hän konsertoi Imatralla yhdessä pianisti Minna Lintukankaan kanssa. Lauantaina oli valloitusvuorossa Saarikenttä. Koriseva muistelee esiintyneensä Kisarannassa 1990-luvulla.

MAINOS

Monipuolisesti musiikkia

Saarikentälle oli saapunut silmämääräisesti arvioiden noin 250 hengen yleisö. Tilaa olisi ollut suuremmallekin väkimäärälle. Turvavälejä pystyi pitämään hyvin. Sää suosi, vaikka tuulta riitti. Illan musiikista vastasivat mainetta niittäneet kovan luokan tekijät Ari-Pekka ”Ape” Anttila, Panu Rauhala, Tuomas Rauhala, Anssi Salminen ja Paula Anttila.

 

Ari-Pekka ”Ape” Anttila (vas.), Anssi Salminen, Paula Anttila, Panu Rauhala ja Tuomas Rauhala muodostivat Arja Korisevaa säestäneen kokoonpanon. Viisikko oli lauteilla myös Lakis Areenalla järjestetyssä Savonjoki Soundfestin iltatapahtumassa.

 

Konsertin sisääntulokappaleena oli Paula Anttilan laulama ja Derek Trucksin säveltämä Midnight in Harlem. Savonjoki Soundfestin soundi oli monipuolinen. Konsertissa kuultiin Arja Korisevan uransa alkuvaiheessa levyttämä Rannalla ja Barbra Streisandin tunnetuksi tekemä Rakastunut nainen. Vain elämää -sarjan satoa olivat esimerkiksi Reino Nordinin Kyynelten virta ja Klamydian Suomalainen tarina. Setissä oli lähes 20 kappaletta.
– Lauletaas yksi laulu porukalla, Koriseva ehdotti – ja kohta pesäpallopyhätössä kaikuivat Hymyhuulet-kappaleen sanat, hymyjen myös karehtiessa kuulijoiden suupielissä ja käsien lyödessä tahtia.

Arja Koriseva poistui kesken keikan lavalta ja kertoi lähtevänsä katsomaan, että näkyisikö katsomossa tuttuja. Tervehtijöitä riitti ja ehtipä joku ottaa myös selfien illan tähtisolistin kanssa.

Arja Koriseva poistui lavalta katsomaan, että löytyykö katsomosta tuttuja.

 

Puhki kulunutta kliseetä toistaen konsertti tarjosi jokaiselle jotakin. Mutta ennen kaikkea Savonjoki Soundfest toi esille suomalaisen iskelmätaivaan kiintotähtenä tuikkivan Arja Korisevan osaamisen ja tulkintakyvyn. Kuullun perusteella olisi voinut veikata, että iltapäivän solistilla ja häntä säestäneillä muusikoilla on takanaan yhteinen pidempi historia.

Hyvä tunnelma

Arja Koriseva kertoi musiikkitapahtuman jälkeen, että ohjelmiston valmisteleminen oli mielenkiintoista.
– En tuntenut heitä entuudestaan ollenkaan. Tiedän toki, että ovat loistavia muusikoita ja tiesin olevani luottavaisissa käsissä. Yhdessä mietittiin laulut, mitä otetaan. Halusin laulaa uudet kappaleeni Enkeleitä yövuorossa ja Majakanvartijat. Heidän toiveensa oli, että lauletaan Vain elämää -lauluja. Pocahontas-elokuvan Tuulen värit on puolestaan monelle tärkeä kappale, tietää tuore Iskelmä-Finlandia-voittaja.

Koriseva tiedostaa korona-ajan mukanaan tuoman arkuuden, mikä vaikutti varmasti osaltaan myös Savonjoki Soundfestin yleisömäärään. Tunnelmaa yleisön vähyys ei kuitenkaan latistanut.
– Ihan äärimmäisen hieno fiilis ja ihmiset olivat ihania. Kaikki, jotka olivat täällä, olivat ihanasti mukana ja tunnelma oli hyvä.

Paluu juurille

Ape Anttilalle paluu Vimpeliin oli mukava. Esimerkillään vimpeliläislähtöiset muusikot haluavat myös kannustaa nuoria.
– Täällä pystyy ja voi tehdä muutakin asiaa urheilun lisäksi.

Anttila muistelee, miten hän omassa nuoruudessaan lähti Saarikentän pesistreeneistä nuorisotalolle, jossa bändeillä oli treenikämppä. Ensin treenattiin tai pelattiin pesäpalloa ja sitten mentiin nuopparin kellariin soittamaan.

 

Ape Anttila piti Vimpeliin paluuta mukavana. Yleisö sai kuulla konsertissa Vimpelin poikien osaamista.

 

Anttilasta oli mahtavaa olla kotikonnuilla soittamassa vimpeliläislähtöisten ja maailmanluokan huippuosaajien kanssa soittamassa. Hänestä Vimpelin Yrittäjiltä tapahtuman järjestäminen oli mukava idea.
– Monikaan ei varmaan tiedä, että mitä me teemme, kun ollaan muualla Suomessa tai muualla maailmalla. Sanoinkin tuossa, että harjoituksista ei meinannut tulla mitään, kun ensimmäinen tunti vain höpötettiin. Vimpeliläiset on vimpeliläisiä, meillä on samanlainen huumori. Itse koen, että tällaisessa yhtyeessä pitää olla soittotaidon lisäksi myös hyviä tyyppejä ja sosiaalisia ihmisiä.

Korisevaa säestänyt kokoonpano villitsi kuulijoita cover-pitoisella setillään myöhemmin lauantai-iltana järjestetyssä Savonjoki Soundestin iltatapahtumassa. Iltatapahtumassa kokoonpano esiintyi nimellä Vimpelin pojat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät