Alajärven uusi valtuusto aloitti hallintosääntöä muuttamalla – Palmu johtaa hallitusta, Joensuu valtuustoa

Mainos[adrotate banner="3"]

Vasta helmikuussa voimaan tullut Alajärven kaupungin uusi hallintosääntö joutui muokattavaksi jo tänään, kun kaupunginhallitus esitti äänestyksen jälkeen uudelle kaupunginvaltuustolle siihen tehtäviä muutoksia.

Muutoksella kaupunginhallituksen jäsenten määrä nostettiin yhdeksästä kymmeneen, teknisen lautakunnan jäsenmäärä seitsemästä yhdeksään ja valtuustoonkin haluttiin peräti neljä varapuheenjohtajaa kolmen sijasta.

MAINOS

Muutoksen taustalla ovat olleet käytyjen kuntavaalien jälkeiset vaikeat neuvottelut eri puolueille jakautuvista puheenjohtaja- ja lautakuntapaikoista.

Turo Kalliomaa (Kok) muistutti siitä, että helmikuussa tehdyssä hallintosäännön muutoksessa ei nähty mitään tarvetta paikkojen lisäykselle. Hänen mielestään paikkoja tulisi paremminkin vähentää, mistä syystä hän ei kannattanut hallintosäännön muutoksen hyväksymistä.

Jari Mäenpää (Kok) kannatti Kalliomaan tekemää esitystä, koska paremminkin tarvetta olisi säästöille. Luottamustehtävien kustannusten lisääminen ei tässä tilanteessa näytä hyvälle.

Suoritetussa äänestyksessä hallintosäännön muutos hyväksyttiin äänin 28-7.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valittiin edelleen Antti Joensuu (Kesk), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Turo Kalliomaa, toiseksi Jukka-Pekka Matintupa, kolmanneksi Jari Hämeenniemi (PS) ja neljänneksi Kauko Ukonmäki (Kesk).

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Sari Palmu (Kesk), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Jukka Joensuu (Kok), toiseksi Kuisma Kujala (Kesk) ja jäseniksi Lea Peltokangas (Kesk), Jarmo Hänninen (Kesk.), Antti-Kalle Levijoki (Kesk), Anne Matokangas (PS), Kari Korhonen (PS), Pentti Joensuu (Kok) ja Aino Kanervikkoaho-Kataja (KD).

Lisää valintoja myöhemmin!

MAINOS
Edellinen artikkeliViikonlopulta ei uusia tartuntoja Järvi-Pohjanmaalla – koko alueelle tulossa Walk-in rokotustilaisuuksia
Seuraava artikkeliVieresniemi ehostuu hankkeen turvin