Nuorilla yleisurheilijoilla erinomainen SM-kisaviikonloppu

Mainos[adrotate banner="3"]

LaVen nuoret yleisurheilijat kilpailivat viime viikonloppuna suomenmestaruuksista Hyvinkäällä ja Kokkolassa. 14-15-vuotiaiden SM-kisat järjestettiin tänä vuonna Kokkolassa. 16-17-vuotiaat kilpailivat Hyvinkäällä.

Janna-Juulia Mäenpää hyppäsi tasokkaassa seiväskilpailussa T15-sarjan SM-kultaa omalla ennätyksellään 351.

MAINOS

Mäenpää nosti riman lopuksi korkeuteen 356, mutta tällä kertaa rima tippui vielä täpärästi. Perjantain loppukilpailussa oli mukana 18 urheilijaa. Iltakisa venyi kolmetuntiseksi, mutta loistavat sääolosuhteet innostivat seivästyttöjä hyppäämään ennätyksiään.

Terhi Kangastie kilpaili N17 moukarissa lauantaina Hyvinkäällä. Kangastie kiskaisi moukarinsa heti ensimmäisellään erinomaisesti uusiin ennätyslukemiin 49.61 ja sijoittui 11 kanssakilpailijan joukossa loppukilpailun neljänneksi.

Myös Ankkurinuorille SM-kisamenestystä


Sara Vuorela ja Emmi Pitkäkangas toivat SM-kisamenestystä Ankkureille. Kuva: Jani Vuorela.

Yleisurheilun nuorten SM-kilpailut käytiin kahdella eri paikkakunnalla. Kokkolassa kilpailivat 14- ja 15-vuotiaat ja Hyvinkäällä 16- ja 17-vuotiaat. Ankkureista oli mukana yhteensä seitsemän urheilijaa.

Urheilijat saavuttivat yhden mitalin ja kolme pistesijaa, eli sijoittumista kuuden parhaan joukkoon. Kisapäivät tarjosivat onnistumisia ja omia ennätyksiä sekä pieniä epäonnistumisia ja epäonneakin.

Kokkolassa Sara Vuorela ja Emmi Pitkäkangas ottivat T14 sarjan keihäänheiton joukkuekisassa hienosti SM hopeaa.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Sara oli seitsemäs ennätyksellään 38,19, Emmi kahdeksas myös ennätyksellään 36,21 ja Katariina Leppäaho oli vielä yhdeksäs tuloksella 35,26. Emmi Pitkäkangas heitti myös T14 sarjan moukarikilpailussa ennätyksensä 43,47, ja oli kilpailun kuudes.

Henri Pitkäkangas oli puolestaan kuudes P15 sarjan moukarikilpailussa tuloksella 43,98. Henri nousi hienosti pisteille varmalla nousujohteisella tekemisellä. Moukarivalmennuksesta on vastannut Juhana Karjanlahti ja keihäsvalmennuksesta Sami Peltomäki.

Katariina Leppäaho juoksi T14 sarjan 80 m aidat aikaan 13,15. Katariinalle tuli pieni virhe alkusileällä, joka vei häneltä finaalipaikan.

Ilona Takala oli kahdeksas T15 sarjan 1500 m estejuoksussa ajalla 5.56,38 ja Liinu Järvinen 18. T15 sarjan 2000 m juoksussa ajalla 7.35,13.

Hyvinkäällä Olavi Yli-Mannila oli M17 sarjan moukarikisassa kuudes tuloksella 57,74. Heitot olivat hänen kesän parasta tekemistään. Keihäänheitossa sen sijaan Olavilla oli teknisiä ongelmia. Viisi heittoa lähti sivuun ohi sektorin ja yksi pitkä heitto oli niukasti yliastuttu.

MAINOS
Edellinen artikkeliKoronan ilmaantuvuusluku nyt yli 60 Etelä-Pohjanmaalla
Seuraava artikkeliVimpeli-palkinto Arto Ojaniemelle