24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Vimpeli-palkinto Arto Ojaniemelle

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen.

Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä-Länsi tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

MAINOS

Palkintoraadin ovat muodostaneet Vimpelin Vedon, Pesäpalloliiton ja edellisen vuoden miesten ja naisten superpesisvoittajajoukkueiden edustajat. Vuonna 2021 raadissa ovat olleet Petri Pitkäranta Pesäpalloliitosta, Petri Kaijansinkko Jyväskylän Kirittäristä, Mikko Kuosmanen Sotkamon Jymystä ja puheenjohtajana Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta.

Tänä vuonna Vimpeli-palkinto on päätetty myöntää Arto Ojaniemelle.

Arto Ojaniemi on tehnyt elämäntyönsä pesäpallon parissa. Arto aloitti pelaamisen kasvattajaseurassaan Karvian Kirissä, mistä hän siirtyi pelaamaan helsinkiläisiin pesäpalloseuroihin. Arto myös toimi tuomarina usean vuoden ajan.

Suomen Pesäpalloliitossa Arto aloitti kilpailupäällikön tehtävissä vuonna 1983, ansioituen mm. sähköisen tulospalvelun ja tilastoinnin kehittäjänä. Arton siirryttyä silloisen markkinointiyhtiön Pee-Mediat Oy:n (sittemmin SportUp Finland Oy) palkkalistoille, hän oli tv-tuotannoissa mukana monissa eri rooleissa. Tämän ohella hän toimi vielä Superpesiksen kilpailupäällikkönä.

Kun Arto valittiin Pesäpalloliiton toiminnanjohtajaksi vuonna 2006hänen vastuulleen tuli koko liikkeen johtaminen. Tätä tehtävää hän hoiti itseään säästämättä, suurella sydämellä eläköitymiseensä kevääseen 2021 asti.

Arton sanoin: ”Pesäpallon parissa on ollut hienoa toimia eri aikakausina – on saanut tehdä sitä, mitä rakastaa.”

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät