-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Elomarkkinoiden teemana lähiruoka

Yrittäjä Eeva-Liisa Tolonen järjestää toista kertaa Elomarkkinat Soinin Kukonkylässä. Teemana on lähiruoka. Tolosen maalaistalon pihapiiriin on tulossa kymmenkunta myyjää tuotteineen. Myös myyjät tulevat Soinin lähiympäristöstä. Elomarkkinat pidetään sunnuntaina 15.8. kello 13–16.

Viime vuoden elokuussa ensimmäistä kertaa järjestetyt Elomarkkinat olivat järjestäjälleen hänen omien sanojensa mukaan aivan mahtava yllätys. Väki viihtyi markkinoilla pari-kolmekin tuntia tuttuja tavaten ja kahvilassa viihtyen. Myös ex tempore -kävijöitä riitti, sillä Elomarkkinoiden pitopaikka on aivan Ähtärintien varressa, osoitteessa Ähtärintie 1113.

MAINOS

– Ihmiset kysyivät jo vuosi sitten, että onhan myös ensi vuonna tällainen tapahtuma – ja sanoin, että ilman muuta. Tänä vuonna pystyy tapahtumaan valmistautumaan ihan eri tavalla kuin viime vuonna, kun kaikki piti tehdä alusta. Viime vuonna kaikki myyjät olivat tyytyväisiä.

Laaja repertuaari

Elomarkkinoilla myytävien tuotteiden repertuaari on laaja. Myyntiin on tulossa muiden muassa hunajaa, käsitöitä, mansikoita, valkosipulia, luomukananmunia, vadelmaa, Highlander-lihatuotteita, vihanneksia ja mausteita – unohtamatta Eeva-Liisa Tolosen omaa erikoisosaamista eli leivonnaisia.

Hän leipoo tapahtumaa varten myös gluteenittomia tuotteita. Elomarkkinat on Tolosen perheen järjestämä, sillä lapsille ja lapsenlapsillekin on delegoitu erilaisia tehtäviä markkinatapahtumaa silmällä pitäen.

Suurin osa Elomarkkinoille tulevista myyjistä on sellaisia, joiden tuotteita Eeva-Liisa Tolonen myi Alajärvellä sijainneessa Tuottajapuodissa. Elomarkkinoille tulee tänä vuonna soppatykki, josta myydään hernekeittoa. Kyytipojaksi on luvassa rieskaa ja kotikaljaa.

– Pöytiä tulee ympäri pihaa ja saa seurustella muiden kävijöiden kanssa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät