Kallio- ja maaperäalueiden luonto- ja maisemaselvityksiä myös Järviseudulla

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kallioperä- ja maaperäalueilla tehdään luonto- ja maisemaselvityksiä elokuun puolivälistä alkaen. Maastotyöt ovat osa Pohjavesien suojelun ja kiviaineshuollon yhteensovittamisen (POSKI) päivityshanketta maakuntien alueilla.

POSKI-päivityshankkeen alustavasti inventoitaviksi osoitetut alueet v. 2021 Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla. Huom. aluerajaukset ovat korostettuna karttaesityksessä eivätkä vastaa niiden todellista kokoa.

MAINOS

Tutkimusalueet on alun perin 1990-luvulla tehdyn ensimmäisen POSKI-hankkeen yhteydessä katsottu kallio- tai maa-ainesten ottoon soveltuviksi alueiksi.

Keväällä 2021 aloitetun POSKI-päivityshankkeen ensimmäisessä vaiheessa päivitetään vanhentuneet luonto- ja maisemakartoitukset alueilta, joita ei ole tähän mennessä avattu laajemmin kallio- ja maa-ainesten ottamistoiminnalle.

Maastokaudella 2021 pyritään käymään läpi yhteensä n. 120 eri kohdetta. Töiden aikana liikutaan ainakin seuraavien kuntien alueilla: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Lappajärvi, Lapua, Maalahti, Mustasaari, Pedersöre, Seinäjoki, Soini, Vimpeli, Vöyri, Uusikaarlepyy ja Ähtäri.

Karttaesitys inventoitaviksi katsotuista alueista on tämän tiedotteen liitteenä. Luonto- ja maisemakartoitukset tehdään jokamiehenoikeuksien puitteissa.

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on tilannut selvitykset Ympäristökonsultointi EcoChange Oy:ltä. Selvityksiä tekee kaksi kartoittajaa, jotka liikkuvat maastossa elo-syyskuun aikana. Kartoituksissa selvitetään alueen lajistoa ja maisema-arvoja.

Selvitykset aloitetaan alueen kaakkoisnurkasta Alavuden-Ähtärin tienoilta ja pohjoisesta Uusikaarlepyy-Pedersöre-akselilta.

POSKI-päivityshanketta koordinoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus yhteistyökumppaneinaan Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan liitto. Ensimmäisen vaiheen luonto- ja maisemaselvityksiin on saatu rahoitus ympäristöministeriöltä.

MAINOS
Edellinen artikkeliElomarkkinoiden teemana lähiruoka
Seuraava artikkeli20 uutta tartuntaa eilen