-16.6 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Minttu tuo kampaamopalvelut jälleen Maxin kauppakeskukseen!

Puolentoista vuoden ajan vauvalomalla ollut Minttu Ilomäki palaa syyskuun alusta lukien takaisin työhön ja avaa ovet Alajärvellä Maxin kauppakeskuksessa sijaitsevassa parturi-kampaamossaan.

M.O.W -kampaamo, eli My Own Wonderland, palvelee jälleen asiakkaita taaperoista ikäihmisiin ja Mintun asiakaskunta liikkeessä onkin aina ollut laaja. – Miehiä ja naisia on asiakkaana minulla ollut tässä aina varmaankin aivan yhtä paljon. Nuorimmat asiakkaista ovat parivuotiaita pienokaisia ja vanhimmat noin 95!

MAINOS

Minttu on kotoisin Alajärveltä ja opiskeli Tampereella. Heti valmistuttuaan kymmenen vuotta sitten hän palasi kotiseuduille ja aloitti kampaajana vuokratuolilla Maxissa Satu Leppäkankaalla. Sittemmin Minttu alkoi paikan yrittäjäksi yhdessä Minna Katajan kanssa ja viime vuodet hän on toiminut yrittäjänä yksin.

– Nyt on mukava palata töihin ja olen tätä jo vähän odottanutkin, Minttu myöntää ja sanoo, että erityisesti asia on ollut mielessä usein kauppareissuilla asiakkaita tavatessa ja heidän kysellessään, joko pian pääsee varaamaan aikaa kampaajalle!

– On tosi ihana ajatella, että pian pääsee taas tapaamaan asiakkaita, niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin.

Minttu kertoo, että tarjolla on kaikki normaalit parturi-kampaamopalvelut väreistä leikkauksiin ja permanentteihin. Ripsepidennyksiä Minttu on aikaisemmin tehnyt, mutta niitä hän ei tee nyt ainakaan alkuvaiheessa enää, koska kysyntää parturipalveluille tuntuu olevan niin paljon, että parempi keskittyä niihin.

Minttu tykkää työstään kovasti, mutta ihan kaikkein mieluisinta puuhaa hänelle on permanenttien teko!

– Monet, etenkään nuoremmat kampaajat, eivät pidä permanenttien tekemisestä, mutta minä rakastin sitä jo opiskeluaikoina! Toki värejäkin on kiva laittaa, koska niillä saa aikaan niin suuria muutoksia, mutta jokin permanenteissa vain viehättää eniten.

Permanentteja tehdään niin ikäihmisille kuin nuorillekin. Tyypillisesti iäkkäämmät naiset haluavat tiukempaa kiharaa kuin nuoremmat, jotka usein haluavat vain lainetta, karheutta ja rakennetta permanentin avulla.

– Nykyisin löytyy kaikille hiuslaaduille sopivat permanenttiaineet. Myös nuoret asiakkaat osaavat itsekin kysyä permanentteja, mutta joskus sellaista suosittelen, kun taas joskus puhun ideasta pois, Minttu sanoo ja kertoo, että permanentti-ideasta luopuminen tulee usein eteen silloin, jos asiakas ajattelee permanentin olevan hyvin helppohoitoinen.

– Tosiasiassa kiharat vaativat enemmän työtä kuin suora hius eivätkä glamourkiharat ole pysyviä permanenttihiuksissa, ellei niitä laiteta.

Syyskuun alusta avattavassa liikkeessä ovet ovat arkisin avoinna kello 9.30-17 ja ilta-aikoja voidaan sopia erikseen. Tutun tavan mukaan tiistaipäiville Minttu ei ota ennakkovarauksia, vaan tiistain kalenteri on aamulla tyhjä.

– Tiistaisin aikansa saavat ensin ne, jotka ovat paikalla odottamassa ja sen jälkeen, jos aikoja jää, otetaan samalle päivälle vastaan puhelinvarauksia. Tämä on ollut todella tykätty systeemi ja ikinä ei ole tarvinnut tiistaisin peukaloitaan täällä pyöritellä, vaan päinvastoin!

Puhelinkin on nyt päivitetty uuteen numeroon lankapuhelimesta kännykkään. Aikoja voi syyskuulle varata jo nyt.

Liikkeessä on myös tuotemyyntiä ja tarjolla on kotimaista, Tampereella valmistettuja Sim -tuotteita, joista löytyy myös tuoksuttomat sarjat. Muutoinkin yrityksessä käytetään Simin tuotteita.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät