0.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ystävätoiminnasta iloa arkeen Kyyjärvellä

Kyyjärvellä järjestettiin heinäkuun lopulla ”Virkistävä kesäpäivä” -tapahtuma alueen ikäihmisille.
Tapahtuman järjestivät Punaisen Ristin Kyyjärven osasto ja Eläkeliiton paikallisyhdistys yhteistyössä Punaisen Ristin Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen kanssa. Tapahtuma järjestettiin Kyyjärven Camping-alueella.

– Tapahtumaan osallistui 40 henkilöä ja leirintäalueen iso ulkoterassi tarjosi hyvät ja turvalliset puitteet tapaamiselle. Koronan vuoksi monia vapaaehtoisille suunnattuja tilaisuuksia on jouduttu perumaan, joten ihmisille oli tärkeää päästä tapaamaan taas muita, kertoo Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen projektisuunnittelija Anne Pälve.

MAINOS

Kyyjärvellä tarvitaan lisää vapaaehtoisia ystävätoimintaan ja Punaisen Ristin Kyyjärven osasto järjestääkin syksyllä ystävätoiminnan peruskurssin.

– Tarvitsemme ystävätoimintaan uusia vapaaehtoisia ja toivomme erityisesti nuoria mukaan. Yritämme järjestää koulutuksen lähikoulutuksena, koronarajoitukset toki huomioiden. Koulutuksesta saa valmiudet toimia ystävänä.

– Koulutus järjestetään syyskuun lopussa ja kaikki ystävätoiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan, kertoo Kyyjärven osaston ystävävälittäjä Eliisa Heiskanen.

Kyyjärvellä Punaisen Ristin paikallisosaston ja Eläkeliiton paikallisyhdistyksen yhteistyö toimii hyvin ja vapaaehtoistoimintaa järjestetään yhdessä.

– Jo toiminnassa mukana olevien vapaaehtoisten tukeminen ja tsemppaaminen on tärkeää, joten järjestämme vuoden aikana virkistystapahtumia vapaaehtoisille, Heiskanen jatkaa.

Punaisen Ristin vapaaehtoisena ystävänä voi olla apuna yksinäiselle ja ystävänä voi toimia kuka tahansa. Ystävän tärkein tehtävä on kuunnella ja olla läsnä.

Punaisen Ristin ystävätoiminta

• Ystävätoimintaa on ollut Suomessa vuodesta 1959.
• Ystävänä voi toimia: kahdenkeskisissä tapaamisissa, palvelutaloissa, kertaluonteisesti (esim. lääkärikäynneillä apuna), ryhmänohjaajana, vastaanottokeskuksessa, vankilavierailijana, omaishoidon tukena tai avoimissa kohtaamispaikoissa.
• Kaikki vapaaehtoiset ystävät saavat koulutuksen.
• Ystävätoiminnan koulutuksia järjestetään myös verkkokursseina.
• Koulutustarjontaan voi tutustua: vapaaehtoiset.punainenristi.fi/

Erja Salmela

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät