Satu Hauta-aho palaa fysioterapian pariin

Mainos[adrotate banner="3"]

Fysioterapeutti Satu Hauta-aho Lehtimäeltä palaa ammatinharjoittajaksi muutaman vuoden tauon jälkeen. – Olen ollut viiden vuoden ajan verkostokoordinaattorina Sansa -lähetysjärjestössä. Samaan aikaan olen tehnyt jonkin verran hierontoja, jotta tuntumani ihmiskehoon on säilynyt, Satu kertoo.

Satu on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 1999 ja työskennellyt niin vieraan palveluksessa kuin yrittäjänäkin. Istumatyöhön siirtyessään hän ajatteli jatkavansa fysioterapeutin töitä osa-aikaisena, mutta uusi työ vei niin mukanaan, että pian se vei lähes kaiken ajan.

MAINOS

– Koko ajan kuitenkin tiesin palaavani tähän työhön ja nyt siihen oli sopiva aika. Teen jälleen fysioterapiaa päätoimisesti ja sivutoimisena edelleen jonkin verran työtä Sansalle.

Paluu takaisin alkuperäiseen ammattiin tuntuu todella hyvälle. Satu pitää työstään ja on loputtoman kiinnostunut etenkin tuki- ja liikuntaelinongelmista ja niiden ratkaisemisesta. Lisäksi on ihanaa jälleen tavata ihmisiä yksinäisen päätetyön jälkeen!

Satun erityisosaaminen kohdistuu tuki- ja liikuntaelinten, etenkin selän alueen ongelmiin. Hänellä on kansainvälinen MDT-tutkinto, joka tutummin tunnetaan McKenzie -menetelmänä. Myös leikkausten jälkeinen fysioterapia polvi-, lonkka ja olkapääoperaatioiden jälkeen on hänelle tuttua.

– Työjaksoni Sansalla antoi minulle myös aivan uutta lähestymistapaa arjen työelämän tuomiin haasteisiin, sillä nyt todellakin tiedän, mitä istumatyö tekee kropalle. Omien kokemusteni kautta olen entistäkin valmiimpi antamaan vinkkejä siihen, miten kannattaa toimia.

Satu painottaa etenkin taukojen merkitystä työssä. – Välillä tarvitaan kunnon taukoja, jossa isot lihakset saavat työtä. Yhtälailla tärkeitä ovat myös mikrotauot. Jo parin, kolmen päivän jälkeen huomaa, jos tauot ovat unohtuneet.

Fysioterapeutin töiden käynnistyessä uudelleen Satu on palannut vanhojen oppikirjojensa pariin kerratakseen vanhaa osaamista. Suunnitelmissa on myös hankkia tuki- ja liikuntaelinpuolelle lisää koulutusta.

– Uutta tietoa saadaan jatkuvasti ja koulutuksissa pääsee myös vaihtamaan kokemuksia muiden alan ammattilaisten kanssa.

Satu Hauta-aholle voi fysioterapiaan hakeutua niin lääkärin lähetteellä kuin ilmankin, lisäksi hän tekee hieronnat ja tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Vastaanottotilat sijaitsevat kodin yhteydessä. Tilaa on runsaasti saniteetti- ja jumppatiloineen ja sisäänkäynti on kokonaan erillinen muusta kodista, jotta kenenkään ei tarvitse kokea tulevansa toisen kotiin.

Vastaanottoa Satu pitää arkisin joustavasti aina sopimuksen mukaan.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKoirien kiinnipitoaika päättyy tänään – vaikka koira on vapaana, tulee sen olla hallittavissa
Seuraava artikkeliEiliseltä 17 uutta tartuntaa