MAINOS

Naapurikuntien Martat nimipäivien vietossa Kyyjärvellä

Martat nauttivat lämpimässä illassa trubaduuri Jesse Joensuun keikasta.

Kyyjärven Marttojen järjestämille nimipäiväkekkereille saapui yhteensä kuutisenkymmentä Marttaa Alajärveltä, Saarijärveltä, Kannonkoskelta ja Karstulasta.

Leppoisaa ja lämminhenkistä kesäiltaa vietettiin Onnelan puutarhalla Kyyjärven Peuralinnassa.

MAINOS

Kyyjärven Martat ry:n puheenjohtaja Anne-Mari Hautala toivotti vieraat tervetulleeksi, jonka jälkeen siirryttiin nauttimaan kahvit Kyyjärvimarttojen leipomien makeiden ja suolaisten kastamisten kera.

Herkkuhetken jälkeen Vuokko ja Jouko Huumarkangas kertoivat kauniin ja hyvin hoidetun puutarhansa historiasta ja taidettiinpa saada myös jotain osviittaa tulevasta, tokkopa vain jossain vaiheessa lähipeltoja valjasteta hyöty- ja koristekasvien kasvualustaksi.

Helteisen päivän iltaa jatkoi alajärveläisen trubaduurin Jesse Joensuun konsertti. Saimme kuulla kaikille tuttuja suomalaisia iskelmä- ja popmusiikin helmiä. Jessen lempeä ääni ja kitarasäestys upposi kuulijakuntaan ja taisipa muutama Martta itsekin yhtyä lauluihin.

Nimipäiväjuhlien kulttuurianti viimeisteltiin Satu Kainun ja Anna-Liisa Hännisen esittämällä huumorihenkisellä Marttarunolla. Esityksen jälkeen oli aika lähteä kierrokselle puutarhaan. Vuokko Huumarkangas kertoi puutarhan hoidosta ja vastaili Marttojen kysymyksiin harvinaisimmista kasveista.

Tottakai hyvässä tapahtumassa on ohjelmassa arvontaa, niin tässäkin ja aika moni Martta saikin mukaansa jotain kotiinviemistä. Vieraiden lähdettyä, Kyyjärven Martat jäivät vielä hetkeksi siistimään paikkoja ja kuin yhdestä suusta todettiin: ”olipa mahtava ja onnistunut ilta”.

Ensi vuonna tavataan Saarijärvellä Martanpäivän vietossa, sitä kaikki Martat jäävät mielenkiinnolla odottamaan.

Kyyjärvi, yhdistystoiminta
Heljä Laajala

MAINOS
Exit mobile version