Pattijoki Vedon vastustajaksi puolivälieriin

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesiksen puolivälierään perjantaina starttaava runkosarjan kakkonen Vimpelin Veto saa vastaansa Pattijoen Urheilijat. PattU sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja varmisti pudotuspelipaikkansa tiistaina voittamalla Sotkamon Jymyn. Veto avaa oman puolivälieräsarjansa perjantaina kello 17.30 Saarikentällä.

Runkosarjan kolme parasta joukkuetta pääsi valitsemaan puolivälierävastustajansa sijoille 5–8 selviytyneistä joukkueista. Ensimmäisenä valintavuorossa olleen, runkosarjan voittajan eli Manse PP:n pelinjohtaja Matti Iivarinen valitsi vastustajakseen Imatran Pallo-Veikot, joka sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Kolmantena valintavuorossa olleen Kouvolan Pallonlyöjien Iiro Haimin valinta on runkosarjan kuudes eli Kempeleen Kiri. Nämä valinnat tiesivät sitä, että neljäs puolivälieräsarja käydään neljänneksi jääneen Sotkamon Jymyn ja viidenneksi sijoittuneen Joensuun Mailan välillä.

MAINOS

Tulossa tiukka sarja

Toisena valintavuorossa olivat Veto ja pelinjohtaja Tomi Niskanen. Vedon valinta meni Pohjois-Pohjanmaan suuntaan ja Pattijoelle.
– Olimme tehneet sellaisen päätöksen, että runkosarjan tuloksia kunnioitetaan, että monentenako päästään valitsemaan. Lähtökohta on, että valitaan sitä kautta totuudenmukainen vastustaja ja tällä kertaa se oli joukkue, joka sijoittui kahdeksanneksi, pohjusti Niskanen Vedon valintaa.

Niskanen odottaa Vedon ja Pattijoen puolivälieräkohtaamisista tiukkaa sarjaa.
– Pattijoki on parantanut omaa peliään loppukauden aikana – kuten mekin olemme parantaneet. Mielestäni ratkaisevat tekijät tulevat olemaan, että me pystymme jatkamaan omaa vahvaa ulkopeliä, saamaan nollatilannepelaaminen vahvaksi ja saada Pattijoen keulapäästä etenijät hyvin pois ja että Sami Haapakoski ja Topi Kosonen jäävät vähille tilanteille.

Niskasella on vahva usko siihen, että Vedon ulkopeli pysyy hallinnassa ja se on samaa vahvaa tekemistä, jota se on kauden mittaan ollut.

Runkosarjassa Pattijoki voitti Vedon kesäkuussa kotikentällään. Veto oli puolestaan parempi Saarikentällä heinäkuun kohtaamisessa. Veto ja PattU ovat kohdanneet toisena puolivälierissä kausilla 2015 ja 2018.

Vedolla on kotietu paras viidestä -järjestelmällä pelattavassa puolivälieräparissa. Puolivälieräparien voittajat pelaavat välierissä, joissa runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa heikommin sijoittuneen. Toisen välieräparin muodostaa kaksi muuta puolivälierien voittajaa. Myös välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliLappajärvellä yksi uusi koronatartunta
Seuraava artikkeliKuusiokunnissa uusia tartuntoja ja altistuneita