-1.2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

50 ja 51 vuotta sitten ripille päässeet koolla Lehtimäellä

Lehtimäellä kokoontui loppukesän aikana kaksi iloista ja innokasta porukkaa: Ensin 50 vuotta sitten ripille päässeet ja myöhemmin 51 vuotta sitten ripille Lehtimäellä päässeet.

Vuosien 70 ja 71 konfirmoituja on tavoiteltu seurakunnasta kirjein ja paikallisten järjestäjien puolesta myös puhelimitse, mutta aivan kaikkia ei tavoitettu. Varsin hyvin kutsu kuitenkin saatiin asianomaisille perille.

MAINOS

50 vuotta sitten Lehtimäellä konfirmoitiin 80 nuorta, jotka kävivät rippikoulua kahdessa eri ryhmässä. 51 vuotta sitten ryhmiä oli peräti kolme ja rippilapsia reilut sata! Rippipappina 50 vuotta sitten oli Lauri Lempinen ja 51 vuotta sitten M.J. Lammi.

50 vuotta sitten ripille päässeistä mukaan tapaamiseen ilmoittautui 25 ja 51 vuotta sitten päässeistä peräti 44! Ehtoollisjumalanpalveluksen jälkeen pienempi ryhmä kokoontui yhteiseen muistelu- ja uudelleen tutustumisen hetkeen Fagerkullan pappilan renkitupaan ja isompi ryhmä Lehtimäen Nuorisoseuralle.

Ennen siirtymistä kirkonmäeltä molemmat ryhmät veivät edesmenneiden Lehtimäelle haudattujen jäsenten haudoille ruusut.

Seurakunnan puolesta tapaamisissa oli mukana Lehtimäen kappalainen Terho Kanervikkoaho, joka piti myös saarnan 50 vuotta sitten ripille päässeiden messussa. 51 vuotta sitten ripille päässeiden ryhmälle saarnan piti yksi tuon ajan konfirmoiduista, pastori Harri Kuhalampi.

Tapaamisissa osallistujat kertoivat toisilleen elämänvaiheistaan ja muistelivat menneitä. Juhlat olivat lämminhenkisiä ja pian tuntui, kuin väliin jääneitä vuosikymmeniä ei olisi ollutkaan. Uusia tapaamisiakin suunniteltiin, sillä kaikki eivät arjessa toisiinsa törmää koskaan.

1970 vuoden rippilasten kokoontumisessa luettiin kyseisen vuoden tärkeitä tapahtumia, jotka kirvoittivat monia muistoja. Olihan kyseisenä vuonna suuri hitti mm. Beatlesin Let it be, Kalevi Oikarainen voitti MM kultaa 50 kilometrin hiihdossa, Aku Ankan eka taskukirja ilmestyi, lottoarvontakuponkien myynti alkoi, Alkoissa luovuttiin viinakorteista ja Jimi Hendrix kuoli – monien muiden ikimuistoisten tapahtumien lisäksi!

50 vuotta sitten ripille päässeiden joukkoon tuli mukaan osallistujia puolen Suomen alueelta pääkaupunkiseutua myöten, kun taas 51 vuotta sitten ripille päässeiden ryhmässä osallistujat olivat pääasiassa Pohjanmaan alueelta.

Osallistujat ovat kiitollisia Terho Kanervikkoaholle ja seurakunnalle siitä, että tilaisuuksia on järjestetty koronahaasteista huolimatta. Niiden merkitys osallistujille on suuri ja toivottavasti vastaavat kokoontumiset järjestetään siksi jatkossakin!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät