-6.7 C
tiistai 19.3.2024

Ankkurien urheilijoille kultaa ja hopeaa Kalevan Kisoista!

Alajärven Ankkureissa muistetaan v. 2021 Tampereella järjestetyt Kalevan kisat pitkään.

Seuran urheilijat voittivat hienosti peräti kaksi mitalia. Mikko Paavola voitti seiväshyppykilpailun ja Antti Ihamäki oli hopealla 10000 metrin juoksussa.

Samat urheilijat olivat mitaleilla jo talvella miesten ja naisten SM-hallikisoissa Jyväskylässä.

Mikko Paavola uusi miesten seiväshypyn Suomen mestaruuden ylitettyään viisi peräkkäistä korkeutta 522, 532, 542, 547 ja 560 ilman yhtäkään pudotusta.

Mikko teki vielä kolme hyvää yritystä Kalevan kisojen ennätyskorkeudesta 570 onnistumatta siinä.

Voittotulos 560 sivuaa Kalevan kisojen parasta tulosta 2000-luvulla. Mikon suoritus oli kerta kaikkiaan ylivoimaisen varma ja hallittu.

Seiväshypyssä tulokseen vaikuttaa seipään jäykkyys ja otekorkeus. Mikko on kehittynyt voimiltaan ja juoksuvauhdiltaan, mikä on mahdollistanut isommat seipäät ja korkeamman otekorkeuden.

Mikko kertoi, että otekorkeus on nyt viidessä metrissä, kun se oli vielä viime vuonna 480 ja jopa alle.

Kilpailu jännitti Mikkoa vähän normaalia enemmän, koska hänellä oli yli kuukauden kilpailutauko olympialaisten takia. Harjoittelu ja valmistautuminen kilpailuun on kuitenkin sujunut hyvin.

– Viikon päästä on Ruotsi-ottelu ja sen jälkeen on luvassa yksi tai kaksi kansainvälistä kilpailua Euroopassa, kertoi Mikko syksyn ohjelmastaan ennen kuin alkaa valmistautuminen ensi vuoteen. Vuonna 2023 onkin sitten luvassa EM – ja MM-kilpailut.

Antti Ihamäki juoksi 10000 m:n kilpailussa hopealle ennätysajallaan 29.39,09. Oma ennätys parani noin 50 sekunttia.

Antti johti juoksua lähes kuusi kilometriä tasaisella vähän alle kolmen minuutin kilometrivauhdilla. Antin ilmeessä oli samaa päättäväisyyttä ja itsevarmuutta kuin v. 2020 hänen voitettuaan Kurikassa SM-maastojuoksussa mestaruuden.

Viimeiset kilometrit mitalikolmikko juoksi yhdessä ja viimeisellä kierroksella juoksun voittaja Jarkko Järvenpää irtosi voittoon.

– Verryttelyssä tuntui niin hyvältä, että ajattelin pitää vauhtia alusta saakka. Muut paitsi Jarkko tippuivat, summasi Antti.

Antti teki mitä lupasi. Jo elokuun alussa hän kertoi, että kunto on nyt hyvä ja tavoite on juosta Kalevan kisoissa ennätys ja ottaa mitali. Antti oli v. 2019 Kalevan kisoissa pronssilla ajalla 30.27.74. SM-maastojuoksukisoista on tullut useampi mitali.

Eucabeth Kivikangas oli 7-ottelussa 17. pistemäärällä 4685 jääden ennätyksestään vain 13 pistettä.

Ensimmäisenä kisapäivänä Eucabeth teki tasaista sarjaa. 100 m:n aidat hän juoksi aikaan 15,72. Korkeushypyssä hän sivusi ennätystään hyppäämällä 155, työnsi kuulaa 12,22 ja vielä juoksi 200m aikaan 26,88.

Toisena kisapäivänä Eucabeth hyppäsi pituutta 522 ja heitti keihäänheitossa ennätyksensä 37,02. Päätöslaji 800m kulki aikaan 2.35,14.

Aleksi Yli-Mannila heitti keihäänheiton karsinnassa 67,09. Finaaliin olisi tarvittu noin 74 metrinen. Kesäkuussa Aleksi heitti kesän parhaansa 74,48 ja ennätys on 75,27.